Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

15 maj sista dag att söka kompensationsstöd

12 MAJ 2020 10:00
Specialidrottsförbund och idrottsföreningar kan under perioden 1–15 maj ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen.
  • Skapad: 12 MAJ 2020 10:00

Många specialidrottsförbund (SF) och idrottsföreningar (IF) har haft det tufft under coronakrisen med inställda evenemang, anpassad verksamhet och stora ekonomiska konsekvenser. Syftet med kompensationsstödet är att ge SF och IF förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrott. Barn- och ungdomsverksamheten är särskilt prioriterad.

Ansökningsperioden för kompensationsstödet är 1–15 maj. Stödet gäller för förlorade intäkter eller merkostnader på grund av coronakrisen under perioden 12 mars till 30 juni. För att föreningar ska kunna söka kompensation gäller att den totala förlusten/kostnaden är på minst 15 000 kronor.

RF kommer bereda ansökningarna under maj och början av juni. Riksidrottsstyrelsen beräknas kunna besluta om utbetalning i mitten av juni.

För frågor om kompensationsstödet, kontakta This is a mailto link.

Bakgrund till stödet

Den 18 mars lämnade RF:s ordförande Björn Eriksson över den första beräkningen av coronapandemins ekonomiska konsekvenser för idrottsrörelsen till idrottsminister Amanda Lind. Idrottsföreningar uppskattas förlora minst 500 miljoner kronor på de evenemang som ställs in 12 mars till 30 april på grund av coronaviruset.

Regeringen gav den 20 mars beskedet att ett stödpaket på 500 miljoner kronor avsätts för att kompensera idrottsrörelsen för coronakrisen.

RF påbörjade därefter arbetet med hur stödpaketet ska fördelas. En referensgrupp med tio SF samlades för att diskutera principer för fördelningen och efter flera möten i gruppen kom RF fram till ett förslag som bland annat innebär att barn- och ungdomsverksamhet prioriteras. Den 16 april beslutade sedan Riksidrottsstyrelsen (RS) om övergripande principer för fördelningen.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info