Hoppa till sidans innehåll
SVEAB:s nya styrelse centrerad av VD Simon Dahl. Fr.v. Mikael Peterson, Malin Evrenos, Simon Dahl, Pernilla Lundin, Mattias Forsman.

Kommersiell utveckling med ny styrelse i SVEAB

16 SEP 2022 12:40
En ny styrelse tar plats för att utveckla svensk volleybolls marknads- och eventbolag, Svenska Volleyevent AB.

– Bolaget ska bli en kommersiell motor, säger Simon Dahl, VD för SVEAB och generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2022 12:40

Igår genomfördes ett första möte med en helt ny styrelse som är rekryterad utifrån affärsmässiga kompetenser och starka nätverk. Ambitionen med SVEAB är att bolaget ska utvecklas till en kommersiell motor för svensk volleyboll som helhet och inte enbart för Swedish Beach Tour som företaget tidigare är starkt förknippat med.

– Styrelsen kommer vilja jobba strategiskt och långsiktigt och redan på första mötet igår så identifierade vi kortsiktiga kommersiella möjligheter för att kunna ha full fart framåt direkt. Vi hoppas att vi i styrelsen kommer bidra till starkare och snabbare utveckling, säger Pernilla Lundin, ny ordförande. 

Den nya styrelsen:

Pernilla Lundin, ordförande
Pernilla är baserad i Gävle och har bred erfarenhet och kompetens inom styrelsearbete, entreprenörskap och arbete med bolagsutveckling. Jobbar idag med Kontrollbolaget där hon är operativ styrelseordförande och delägare. Pernilla har inte någon tidigare koppling till svensk volleyboll men däremot stor erfarenhet från andra idrotter.

Malin Evrenos, ledamot
Malin är baserad i Stockholm och har spetskompetens inom bland annat marknadsföring och kommunikation. Hon är idag Creative Director och sitter i ledningsgruppen på River - en av Sveriges absolut vassaste reklambyråer. Malin är själv aktiv inom svensk volleyboll som beachvolleyspelare.

Mikael Peterson, ledamot
Mikael är baserad i Stockholm och har bred erfarenhet av både sportsliga och kommersiella frågor inom den svenska idrottsrörelsen. Mikael jobbar idag som kanslichef på Riksförbundet för Cystisk Fibros och har tidigare varit generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet, Svenska Bordtennisförbundet och Svenska Friidrottsförbundet och även ordförande i Svenska Kanotförbundet. Mikael är också nuvarande ledamot i Svenska Volleybollförbundets styrelse.

Mattias Forsman, ledamot
Mattias är baserad i Umeå och har en lång bakgrund inom och förståelse för svensk volleyboll. Idag är Mattias marknadschef på Härjedalskök. Han satt också i Svenska Volleybollförbundets styrelse till och med årsmötet i maj tidigare i år.

Skribent: Svensk volleyboll
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info