Hoppa till sidans innehåll

Nyheter


Volleybollvärlden samlades i Arnhem, Nederländerna, gångna veckan för både kongresser och möten på olika nivåer. Svenska Volleybollförbundet representerades på plats av förbundsstyrelsens ordförande Annika Sjöberg samt generalsekreterare Simon Dahl.
 
Grattis Klara Andersson! Damlandslagsliberon är en av totalt 50 elitidrottare som får motta Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2022/23.
 
En ny styrelse tar plats för att utveckla svensk volleybolls marknads- och eventbolag, Svenska Volleyevent AB. – Bolaget ska bli en kommersiell motor, säger Simon Dahl, VD för SVEAB och generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.
 
Svenska Volleybollförbundet har i dagarna fått två nya medarbetare. Frida Eriksson blir ekonomi- och administrationsansvarig och Anton Andersson är ny projekt- och tävlingsledare.
 
Den hemsideslösning som via RF/SISU är kopplad till IdrottOnline kommer att stängas ner vid årsskiftet. Föreningar som har den lösningen behöver hitta en ny plattform. Så här gör Svensk Volleyboll, med erbjudande till landets föreningar.
 
Riksidrottsgymnasiet för volleyboll i Falköping, RIG, har besök av damlandslagets förbundskapten Lauri Hakala. ”Anledningarna är först och främst att träffa människorna här, och i andra hand prata om sättet vi spelar”, säger han.
 
Ansökan om statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under första halvan av 2022 ska vara inskickad senast den 25 augusti.
 
Flera föreningar har ordnat resor till Sveriges hemmamatcher i European Silver League. En av dem är Kungälv Volley. ”Mycket lyckat. Många sa att det var inspirerande inför nästa säsong”, säger ledaren Sara Johansson efter resan till Lund.
 
Sportvarumärket Craft har tecknat ett fyraårigt samarbetsavtal med Svenska Volleyförbundet. Samarbetet innebär bland annat att Craft blir officiell leverantör av förbundets match-, tränings- och fritidskläder.
 
Åhman/Hellvig inledde i Turkiet med två vinster och därmed gruppseger. Nu är VM-platsen i praktiken klar. "Det var en bra dag på jobbet idag", säger David Åhman. Den och andra nyheter kommer här.
 
Landskamper, Junior-SM, Swedish Beach Tour, Beach Pro Tour och Champions League-finalen. Nu följer fyra hektiska dagar för den som vill hänga med. Här är din ultimata guide med länkar till livesändningar, spelscheman och resultat.
 
Svensk volleyboll växer och förändras. Svenska Volleybollförbundet söker nu en ekonomi- och administrationsansvarig person till verksamheten. Här är platsannonsen.
 
Ny ledamot i förbundsstyrelsen är en Örebro Volley-profil i form av Matilda Wikander. "Jag tror jag kommer med mycket spelarperspektiv in i det här", säger hon.
 
Tidigare generalsekreterare och ordförande inom friidrott, ishockey, bordtennis och kanot. Nu är Mikael Peterson ny ledamot i Svensk Volleybolls förbundsstyrelse. "Volleybollen gör en fantastisk resa", säger han.
 
Årets Ledare 2021 är utsedd. Hon haffades mitt under träning och hyllades digitalt under Svensk Volleybolls årsmöte under söndagen. "Jag blev lite ställd av priset. Det var oväntat och väldigt roligt", säger Yvonne Ohlsson i Hästhagen IF.
 
123

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: info@volleyboll.se

Se all info