Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johannes Nenne Larsson/Ateljé Änggatan

Sök till RIG


Är volleyboll din passion? Vill du bli en elitspelare i volleyboll och/eller beachvolley? Vill du hänga med på en exklusiv och volleybollintensiv resa? Då är Riksidrottsgymnasiet i Falköping något för dig! 

Vi har de bästa lokalerna, de bästa resurserna samt ett tränar- och supportteam som jobbar hårt och målmedvetet för att utveckla volleybolltalangerna. I miljön med hallar speciellt byggda för volleyboll och beachvolley samt utomhusbanor för beachvolley och hängivna tränare har elever på RIG därmed en unik möjlighet att utvecklas till elitspelare i båda grenarna.

Ansökan till läsåret 2023/2024 ska vara oss tillhanda senast den 1 december 2022.

Så ansöker du till läsåret 2023-2024!

1. Fyll i ansökningsformuläret (laddas ned här!). Svar skickas till samtliga sökande och all kommunikation sker per mejl, så var noggrann när du fyller i uppgifterna.
2. Bifoga ansökningsformuläret i ett mejl och skriv ”Ansökan RIG 2023-2024” i mejlets ämnesrad.
3. Skicka ansökan till This is a mailto link.

3 december skickas besked till alla sökanden om man blir kallad till uttagningsdagar eller ej. Uttagningen är planerad till 12-13 december för flickor och 14-15 december för pojkar och då genomförs tester, träning, samtal och information.

Att bli uttagen av Svenska Volleybollförbundet till RIG betyder inte att du har kommit in på ditt förstahandsval av utbildningsprogram. Du konkurrerar på samma villkor som andra sökande om utbildningsplatserna. Ansökan till nationellt program lämnar du till antagningsnämnden i din hemkommun som sänder ansökan vidare till Falköpings kommun.

Mer information om val av gymnasieprogram etc. hittar du på Ållebergsgymnasiets hemsida.

Svenska Volleybollförbundet har möjlighet att ta in ca 9 flickor och 9 pojkar till läsåret 2023/2024.

Uttagningsdagarna

Flickorna samlas måndagen den 12 december klockan 11.15 och avslutar dagen efter cirka 16.30. Pojkarna samlas onsdagen den 14 december klockan 11.15 och avslutar dagen efter cirka 16.30. Samlingarna sker i Frejahallen i Falköping. Ingen publik är tillåten på träningen.

Du kommer att få bekanta dig med miljön i form av träningslokaler, boendet, skolan och matsalen. Du får även träffa elever som går på gymnasiet idag som berättar om hur det är.

Föräldramöte våren 2023

Under våren är det föräldramöte med alla föräldrar och elever. Mötet brukar genomföras i början av april och exakt datum kommer kommuniceras inom kort, och kommer förhoppningsvis att ge svar på alla frågor.

Under föräldramötet träffar föräldrar och elever:

  • Samtliga tränare på volleybollgymnasiet
  • Verksamhetsansvarig volleyboll/beachvolley
  • Verksamhetsansvarig skola och boende 
  • Boendevärd
  • Sjukgymnast
  • tillkommer fler av resurspersonerna för RIG-verksamheten

Det finns en särskild sida med frågor och svar om RIG, klicka här. Har du ytterligare frågor kan du kontakta någon av instruktörerna.

Uppdaterad: 05 DEC 2022 15:19 Skribent: Svensk Volleyboll

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info