Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peo Sjöberg/Ateljé Änggatan

Sök till RIG


Är volleyboll din passion? Vill du bli en elitspelare i volleyboll och/eller beachvolley? Vill du hänga med på en exklusiv och volleybollintensiv resa? Då är Riksidrottsgymnasiet i Falköping något för dig! 

Vi har de bästa lokalerna, de bästa resurserna samt ett tränar- och supportteam som jobbar hårt och målmedvetet för att utveckla volleybolltalangerna. I miljön med hallar speciellt byggda för volleyboll och beachvolley samt utomhusbanor för beachvolley och hängivna tränare har elever på RIG därmed en unik möjlighet att utvecklas till elitspelare i båda grenarna.

Ansökan till läsåret 2021/22 ska vara oss tillhanda senast den 1 december 2020. 
Klicka här för att komma till ansökningsformuläret.

3 december skickas besked till alla sökanden om man blir kallad till uttagningsdagar eller ej. Uttagningen är ändrad till 14 januari för flickor och 12 januari för pojkar och då genomförs tester, träning, samtal och information.

Att bli uttagen av Svenska Volleybollförbundet betyder inte att du har kommit in på ditt förstahandsval av utbildningsprogram. Du konkurrerar på samma villkor som andra sökande om utbildningsplatserna. Ansökan till nationellt program lämnar du till antagningsnämnden i din hemkommun som sänder ansökan vidare till Falköpings kommun.

Mer information om val av gymnasieprogram etc. hittar du på Ållebergsgymnasiets hemsida.

Svenska Volleybollförbundet har möjlighet att ta in ca 9 flickor och 9 pojkar till läsåret 2021/22.

Uttagningsdagarna

Flickorna samlas torsdagen den 14:e januari kl 10.30 och avslutar ca 18.00. Pojkarna samlas tisdagen den 12:e januari kl 10.30 och avslutar på ca 18.00. Samlingarna sker i Frejahallen i Falköping. Ingen publik på träningen.

Du kommer att få bekanta dig med miljön; träningsmiljön, boendet, skolan och matsalen. Du får även träffa elever som går på gymnasiet idag som berättar om hur det är.

Föräldramöte våren 2021

Under våren är det föräldramöte med alla föräldrar och elever. Mötet är i år nedkortat till en dag, med tanke på rådande pandemi, 29 maj 2021, och kommer förhoppningsvis att ge svar på alla frågor.

Under föräldramötet träffar föräldrar och elever:

  • Samtliga tränare på volleybollgymnasiet
  • Verksamhetsansvarig volleyboll/beachvolley
  • Verksamhetsansvarig skola och boende 
  • Boendevärd
  • Sjukgymnast
  • Ev. tillkommer fler av resurspersonerna för RIG-verksamheten

Det finns en särskild sida med frågor och svar om RIG, klicka här. Har du ytterligare frågor kan du kontakta Ronny Johansson, verksamhetsledare på RIG.

Uppdaterad: 09 MAJ 2018 15:14 Skribent: Svensk Volleyboll

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info