Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär och Invigning på Gotlands ICA Maxi Arena för HB-laget

29 SEP 2015 13:39
Det blev en jämn femsetare mellan RIGs B-lag och Gotland VBK som slutade med att Gotland vann med 15-8 i avgörande set. Matchen blev som ett derby eftersom Lucas Nordström, Gustav Wessberg och Samuel Alvinge alla tre är gotlänningar och skulle nu spela mot sin hemmaklubb.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2015 13:50

Pga stor nervositet i början av första set tog Gotland en ledning som var svår att komma ikapp och efter ett byte när det stod 16-22 till hemmalaget kunde RIG ta tillbaka och vända setet till 25 lika som sedan RIG vann med 27-25.

Andra set var jämnt spelat fram till 20 lika då Gotland lyckades ta två servess i rad vilket resulterade i  att RIG vågade inte gå på i anfall och lät Gotland skapa egna chanser och göra poäng. Setet avslutades 27- 25 till Gotland.

 RIG inledde tredje setet med en stor ledning som de höll i hela setet och de lät inte motståndarna komma tillbaka och därför kunde de vinna med 25-20.

 RIG servade mindre bra i jämförelse med andra set vilket ledde till att i fjärde set kunde Gotland spela mycket mer snabbt vilket inte RIG hann med på och detta ledde till att Gotland tog en ledning genom hela setet vilket var svårt att ta igen. Gotland vann med 25-23.

 RIGs tidigare bra mottag sänktes i femte sett och därför kunde de inte komma till bra anfallslägen vilket ledde till mycket anfallsmiss och stor ledning för hemmalaget. Denna ledning var så svår att ta ikapp att hemmalaget tog seriepremiärens vinst med 15-8.

RIGs poängplockare var Teodor N på 22 poäng, Kalle B på 15 poäng, Lucas N på 11 poäng, Gustav W på 9 poäng, Viktor G på 7 poäng, Samuel A på 6 poäng och Theo B fick 4 poäng. Marcus T var lagets Libero under matchen.

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info