Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

RIG DA: Första kvarten mot Engelholm tuff, men med mersmak

16 MAR 2016 09:13
Det var inte helt oväntat när vi i lördags fick reda på att EVS tänkte välja RIG som första motståndare i slutspelet. Engelholm har spelat i den södra poolen och RIG i den norra och därför hade lagen inför lördagens serieepilog bara mötts 1 gång medans EVS hade mött den andra troliga kvartsfinalmotståndaren Gislaved minst 4 ggr. Det blev också 0-3-förlust i både lördagens serieepilog och tisdagens första kvartsfinal men båda med mycket positiva tecken från RIG-tjejerna.
  • Skapad: 16 MAR 2016 09:13

Lördagens match hade en lite speciell känsla eftersom EVS redan hade aviserat att det var stor chans att de skulle välja just RIG i kvartsfinalen. Detta gjorde att tjejerna var motiverade att visa att det inte skulle bli någon automatisk seger utan att EVS skulle få jobba för sina poäng.

 

Det blev också en av RIG´s bättre matcher under säsongen med två set där vi kom upp till 19 poäng och där vi matchade EVS väl i block samt gjorde ett mycket bra jobb mot dem i försvar och lyckades hålla deras kantspikers nere på 11% effektivitet!

 

Gårdagens match skulle visa sig bli exakt lika nära som lördagens rent poängmässigt men ha vissa karaktärsskillnader.

 

Efter en bra måndagsträning så var vi mycket mer förberedda för tisdagens match. Vi kände att vi hade koll på hur Engelholm vill spela och sedan handlar det bara om att utföra sin plan så väl som möjligt. Målet för oss på RIG kan aldrig vara att vi SKA vinna mot serievinnarna. Men vårt mål ska vara att utföra våran gameplan så väl som möjligt. Det var också det vi tog oss för när det var dags för vad som visade sig vara alla tjejernas första slutspelsmatch!

 

Det första setet blev tyvärr inte riktigt så jämnt som lördagens match. Laget verkade lite tagna av stunden och klarade inte riktigt av att spela ut. Vid 3-8 så tog man dock tag i spelet och höll länge ca 5 poängs skillnad upp till 14-21 där vi tyvärr tappar iväg EVS ytterligare lite till 15-25. Lite för försiktig servemottagning samt lite för generöst med misstag i eget anfall var faktorer som gjorde att skillnaden blev så stor.

 

I set två så lyckades laget spela upp sig rejält och bland annat så funkade servemottagningen mycket bättre vilket gjorde att vi kunde spela ett spel som var mycket mer likt det spel vi vill spela. Tyvärr så kunde vi inte heller här få alla delar att klicka samtidigt utan även här blev det lite för mycket misstag i det egna spelet men ett bättre resultat med 18-25

 

Set tre var likt det första till att börja med och vi hade snabbt släppt iväg EVS till 10-16 och 12-21 men det var avslutningen som var roligast ur RIG-ögon. Mycket stabilare spel på slutet gjorde att laget kunde spotta upp sig och avsluta setet med 20 poäng för första gången på de två matcherna.

 

Viktiga spelare i dagens match var lagens centrar som båda plockade både block och anfallspoäng till laget. På söndag är det dags igen, då i Ängelholm. Förhoppningen är att det fína spelet från avslutningen kan föras över till söndagens match och att vi kan bjuda upp till dans ännu mer! Ses där

 

 

Skribent: Oskar Vikterlöf
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info