Hoppa till sidans innehåll

Rig B Herrar plockar hem en stabil vinst på bortaplan!

18 MAR 2015 13:59
RIGs herrlag vann denna lördag en stabil vinst mot IK Ymer i tre raka set på bortaplan och visade upp en mycket god spelförmåga och vilja på planen.
  • Skapad: 18 MAR 2015 13:59

Det första setet inleddes med bra spel ifrån båda sidor och matchen var jämn, med bra mottag, anfalls- och försvarsspel samt serve från båda sidor. RIG lyckades dock dra ifrån mot slutet av setet och ta sig till en tre poängsledning. Där ett stabilt mottag och vasst anfallsspel gav Ymer svårt att hänga med. Energinivån hos RIG var hög och samtliga parter i laget presterade. Ymer gav sig dock inte och RIG fick slita för de sista poängen, men slutligen lyckades herrarna ta hem de sista pinnarna och vann första set 25-21. Ett mycket bra och välspelat set utav båda lagen.

I andra set hade Ymer svårt att få stop på RIG, som med pressade servar och mycket bra försvarsspel gav dem svårt att plocka poäng. Denna trend fortsatte igenom hela början utav setet och RIG, som visade upp en högre spelkvalitet på nästan alla områden drog snabbt ifrån till en komfortabel ledning. Mot mitten utav setet började Ymer vakna upp och höjde sitt spel markant. Detta var dock inte nog för att komma ikapp RIG, som med ett stabilt passningsspel utav Filip Nilsson och god effektivitet hos deras spikers såg till att deras motståndare bara lyckades snygga till siffrorna något. Setet slutade 25-16 till RIG.

Tredje set inleddes på liknande sett som det andra och RIG lyckades åter igen dra ifrån i början utav setet, där en pressad och stabil serve återigen var nyckeln till deras framgång. Med Bartosz Sulinski vid servelinjen och ett stabilt blockspel drog RIG ifrån för att slutligen återupprepa andra setets händelseförlopp. Värt att nämna är prestationen ifrån RIGs yngre spelare, Gustav Wessberg, Fredrik Ljung samt Jesper Ullberg som alla visade upp en god spelförståelse och bidrog till vinsten. Rig avslutade setet med 25-17 och tog därmed hem matchen i tre raka set.

Poängpockare i RIG herr B laget:

Bartosz Sulinski 15 p.(7 ess, 2 block),

Jacob Zachrisson 11 p.(1 ess, 1 block),

Jakob Molin 9 p.(1 ess, 1 block),

Fredrik Ljung 6 p.,

Filip Nilsson 4 p.(1 block),

Peter Blomgren 4 p.(1 block),

Victor Nielsen 3 p.(2 ess),

Jesper Ullberg 1 p.,

Gustav Wessberg LIBERO (53%/21%).

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info