Hoppa till sidans innehåll

RIG-killarna i Knallecupen

13 SEP 2015 19:03
Tre herrlag deltog RIG Falköping med i Knallecupen i Borås i helgen, där det spelades många matcher och det slutade också med en turneringsseger för A-laget.
  • Skapad: 13 SEP 2015 19:03

A-laget vann Knallecupen

Grabbarna i RIG A spelade i elitklassen och fick sig några tuffa matcher. I lördagens gruppsspel inledde man mot Göteborg United där det blev vinst i avgörande set.

Även dagens andra match gick till avgörande set och Warberg blev nästa lag att få se sig besegrade i en tresetare.

Sista matchen för dagen spelades mot Vindrarp och där var hallänningarna det starkare laget och vann i två raka set.

Resultaten räckte för att nå semifinal och där blev det ett nytt möte med Göteborg United. Även den här gången det till ett avgörande set och än en gång var RIG Falköping vassare.

Finalmotståndare blev Vindrarp, som för övrigt är hemmaklubb för Bartek och Filip. Filips storebror Oskar, tidigare RIG-elev, huserar dessutom på högerkanten i Vindrarp, så Filip ville verkligen ha revansch i brödramötet. Vindrarp tog hem första set, men sedan kom RIG igång bättre. Tuffare serve och stabilare mottagning lade grunden till en vändning och via 15-10 i tredje set tog man hem turneringssegern och ordnade ytterligare en inteckning i vandringspokalen.

Jacob Link blev dessutom utsedd till bäste spelare.

B-lagets lördag

B-laget spelade två matcher under lördagen och man spelade tre fulla set i båda matcherna. Det blev en tuff start för B-laget då man inte lyckades rubba norska Askim i den stora Boråshallen.  Askim vann alla seten med bred marginal utan större problem.

I den andra matchen väntade arrangörsklubben Ymer och i den kampen spelade RIG:arna betydligt bättre. I första set togs den första setvinsten, men sedan lyckades man inte hålla motståndarna bakom sig i protokollet. Ändå ett stort steg framåt gentemot den första matchen.

Därmed fick man fortsätta turneringen i div. 1-klassens slutspel i Engelbrektshallen under söndagen, läs mer om det lite längre ner.

Första dagen för C-laget

C-laget spelade sitt gruppspel i Engelbrektshallen, även för dem blev det två matcher i tre fulla set. I första matchen var det Vindrarps B-lag som stod på andra sidan nätet. Inledningen var inte den allra bästa och nervositeten var påtaglig. Grabbarna spelade dock upp sig allt eftersom, men det räckte inte till någon setvinst.

I den andra matchen väntade danska Vestsjälland, som till sist blev gruppsegrare och fick möta lag från elitklassen under söndagens slutspel. RIG C spelade bättre och bättre, men fick inte med sig någon setvinst här heller. Men framstegen var tydliga och det var med goda förhoppningar som man siktade in sig på söndagens spel.

Slutspel i div. 1-klassen

Söndagen inleddes med ett derby av det vassare slaget. B- och C-laget ställdes mot varandra i slutspelets första match. Vindrarp B var det tredje laget som hamnade i den trelagsgrupp som slutspelet bestod av.

B-laget vann första set ganska klart, men C-laget kom tillbaka och kunde knipa ett jämnt andra set. Även tredje set blev tight, men den här gången drog B-laget det längsta strået och vann med 25-23.

Sedan var det dags för C-laget att få möte Vindrarp B igen. I de två första seten vann Vindrarp klart, men i tredje set visade killarna kämpaglöd och var så när att kunna ta hem setet. Hallänningarnas större rutin, med bland annat ex-RIG:arna Daniel "Bosse" Skogsberg och Mattias Wikström i laget, tog dock ut sin rätt och det blev 3-0.

B-laget fick sedan chansen att ta hem div. 1-klassen när man försökte besegra Vindrarp. RIG fick inte till spelet i första set, där det inte fungerade så bra i servemottagningen. I andra set såg det bättre ut och i en rafflande avslutning vann gymnasiegrabbarna med 26-24.

Alltså väntade ett avgörande set om klassegern. Vindrarp tog en tidig ledning, men RIG kröp närmare framåt setslutet. Några misstag satte dock stopp för vändningen och 15-12 till Vindrarp blev slutresultatet. 

Sammanfattningsvis

Det blev en nyttig helg med många spelade matcher och set där det gjordes framsteg, men det märktes också att det finns väldigt mycket att jobba på. Måndag får bli en dag för återhämtning, men på tisdag är det full fart på tränandet igen för mer utveckling!

Alla resultat från turneringen hittar du här.

 Segrare Knallecupen 2015
RIG Falköping vann elitklassen i Knallecupen

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info