Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robbo Media

RIG - en ökad internationell prägel

30 DEC 2016 13:44
Inför kommande läsår håller vi på att se över hur vi kan skapa en större internationell prägel på verksamheten, RIG är en satsning mot internationell elit!
  • Skapad: 30 DEC 2016 13:44

För att nå det målet vill vi testa att spela endast hemmamatcher i elitserien kommande säsong. Detta skapar nya resurser och möjligheter för internationella matcher för våra elever. Grundtanken är att antalet hemmamatcher i elitserien och antalet nya internationella matcher ska bli minst lika många som dagens elitseriespel ger oss. Vi är övertygade om att detta innebär en positiv utveckling för elevernas vidare volleybollkarriär och på sikt en positiv utveckling för svensk landslagsvolleyboll.

Det här är en idé, ett förslag, som ska diskuteras på elitseriekonferensen i samband med GP, vi vill ju gärna ha med oss elitföreningarna då elitserien kommer att påverkas. För att det ska bli verklighet behöver vi ha stöd och förståelse från volleybollsverige.

För att förekomma spekulationer och ryktesspridning vill jag uppmärksamma alla om att RIG inte kommer att dras ur elitserien, sådana framtidsplaner finns inte.

Förra läsåret inleddes ett större utvecklingsarbete med RIG i Falköping. Vi har bl.a. jobbat med att skapa en röd tråd genom den sportsliga verksamheten, för såväl teknik och taktik som träningsmetodik. För tillfället håller vi på att implementera ett nytt fysiskt koncept för att skapa hållbara spelare, för att fler ska få hållbara och framgångsrika karriärer efter RIG. Nästa steg i utvecklingsarbetet är alltså en ökad internationell prägel med möjligheten att matcha mer mot jämnåriga från andra länder.

 

Ismo Peltoarvo
Verksamhetsledare Riksträningscentrum

Skribent: Ismo Peltoarvo
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info