Hoppa till sidans innehåll

Persson tillbaka på RIG efter Japanäventyret

22 AUG 2017 17:27
Ett bekant ansikte är tillbaka på Riksidrottsgymnasiet i Falköping. Göran Persson, senast i japanska storklubben Toyoda Gosei Trefuerza, förstärker den redan starka skaran av instruktörer.
  • Skapad: 22 AUG 2017 17:27

- Det känns jättekul att vara en del av RIG igen. Jag fick en bra start förra veckan med kollegorna då vi drog upp planering och riktlinjer för höstterminen. Och i går fick jag säga hej till både nya och gamla elever när de var tillbaka i korridorerna. Härligt!, säger Göran Persson.

Persson kommer senast från ett minst sagt häftigt år som assisterande tränare för japanska Toyoda Gosei Trefuerza, hos vilka han ansvarat för fysträning och scouting.
- Vi hade en stark säsong med en förstaplats i grundserien och andraplatser i både slutspelet och cupen. Visst, vinna är alltid roligast, men jag har svårt att klaga på resultaten. Tiden i Japan var otroligt häftig. Volleybollmässigt är de på en annan nivå. Sporten är så mycket större både vad gäller resurser och intresse runt omkring. Att få jobba med Anders Kristiansson (hyllad head coach i Toyoda Gosei Trefuerza, reds. anm.) har varit väldigt lärorikt, framför allt vad gäller taktik. Taktiken genomsyrar allt där borta.

Göran är onekligen en av landets mest volleybollkunniga. Innan tränaräventyret i Japan agerade han instruktör på Riksidrottsgymnasiet i över 14 år. Och nu är han alltså tillbaka. Ismo Peltoarvo, verksamhetsledare vid Riksträningscentrum i Falköping, gläds över tillskottet:
- Kul att Göran är tillbaka hos oss. En jättefin förstärkning till RTC-organisationen. Han besitter ovärderlig kunskap och kommer till oss med ett häftigt år i bagaget. Göran kommer ansvara för att bygga upp ett nytt fysprogram och har sannolikt massvis med nya erfarenheter som han kan ta med sig in i vår verksamhet. I övrigt vet han hur vi jobbar här och är dessutom ett välkänt ansikte bland både kollegor och elever, så det lär inte behövas någon längre ”inskolning”.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info