Hoppa till sidans innehåll

Oskar ny tränare på RIG

15 APR 2015 12:03
Oskar Jönson Vikterlöf blir ny tränare på Riksidrottsgymnasiet i Falköping. I augusti tar han över efter Adrienne Marie som tränare. Som ledare tror han på empati, tålamod och att ha ett öga för detaljer.
  • Skapad: 15 APR 2015 12:03

- Jag ser fram emot att jobba med ett gäng unga hungriga spelare, att få en chans att forma Svensk volleybolls framtid. Målet med RIG har alltid i mina ögon varit att utveckla spelare, det betyder att vinster av matcher inte alltid kommer först. Jag hoppas hjälpa spelarna att lämna skolan efter tre år som välutbildade spelare med en bred kunskap fyllda med egenskaper som är en tillgång för elitlag, landslag, och proffslag, säger Oskar. 

- Jag är väldigt nöjd över att vi har knutit upp ännu en välmeriterad tränare till RIG och vi ser fram emot att få jobba tillsammans med Oskar på vårt Riksträningscentrum, säger Jeanette Jonsson som är verksamhetschef på RIG.

Oskar Jönson Vikterlöf kommer närmast från Örebro Volley, där han tränat elitlaget. Han har varit tränare i Elitserien i sju säsonger för flera lag och spelat själv i tre. Landslagsuppdrag som scoutare och ungdomstränare i Vingåker står också på meritlistan, och för tio år sedan tog han studenten efter att ha gått på Riksidrottsgymnasiet.

RIG-spelare för tio år sedan

- Det bästa med utbildningen tycker jag är hur skolan har lyckats kombinera studiemöjligheter med möjligheten att utveckla mig som volleybollspelare. När jag började på skolan så var jag ett "långskott". Jag hade väldigt lite erfarenhet med mig dit men väldigt mycket med mig när jag åkte därifrån. Erfarenhet som hjälpt mig nå dit jag är idag.

Du har varit på flera landslagsuppdrag de senaste åren. Finns någon höjdpunkt som du vill dela med dig av?

- Båda resorna till Italien med olika juniorlandslag var kul. Men det starkaste minnet är ändå förra vårens EM-kvalturné med herrlandslaget där vi under en månads tid besökte Ungern, Makedonien, Danmark och till sist Vitryssland där killarna slutligen lyckades säkra biljetten till den kvalmatch som kommer spelas senare i vår.

Mer om Riksidrottsgymnasiet

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info