Hoppa till sidans innehåll

Nyttiga matcher i Södertälje

05 OKT 2014 22:04
Södertelge Volley arrangerade en försäsongsturnering för herrelitlag i helgen och RIG Falköping deltog med ett lag. Tre vinster och två jämna förluster blev facit.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2014 08:23

Elitlagen är i slutfasen av sin försäsong och fokus ligger nu på att toppa matchformen inför seriepremiären som ligger drygt en vecka bort. Södertelge bjöd på en bra möjlighet att få matcher av god kvalitet när man bjöd in till turnering. Sex lag hörsammade inbjudan och strålade samman i Täljehallen för matchning. Alla lag mötte alla och samtliga matcher spelades i tre fulla set.

Matcherna

I första matchen blev det vinst mot Habo med 2-1. Lagen möttes också i Knallecupen nyligen och då vann RIG två gånger. Det blev aldrig särskilt spännande i något av seten där RIG tog det första, Habo det andra och RIG avslutade starkt och knep det tredje.

Därefter väntade arrangörsklubbens lag och de vann inledningsvis två jämna set efter att RIG haft svårt att hålla jämn nivå. I det tredje setet var det stabilare och då blev det också en avslutande setvinst.

Sollentuna stod för motståndet i dagens sista match, och med stor representation från Sollentuna även på RIG-sidan, så var det nervöst i början av mötet med de äldre klubbkamraterna. Första set gick således enkelt till SVK, men andra set gick gymnasielagets väg. Även det tredje setet fördes av RIG Falköping, åtminstone nästan hela vägen fram till kaklet. Från ledning 24-17 lyckades man nämligen med konststycket att förlora setet. Inte alls vanligt att tappa från det läget, men en påminnelse att man måste köra tufft ända tills matchen är över.

Givetvis var det inte den avslutningen man hade önskat på lördagen, men killarna laddade om bra och den första matchen på söndag förmiddag slutade i vinst mot Tierp, som mönstrade ett ungt lag. Upplänningarna tog hem första set, men sedan var RIG Falköping starkare.

Helgens sista match spelades mot Vingåker och det blev den enda gången när RIG klarade sig utan setförlust. Spelarna visade att de orkade trots ett tufft matchschema och servade framför allt riktigt bra.

Sammanfattningsvis

Totalt sett var det en oerhört nyttig helg med många bra matcher för oss. Vi pendlade lite upp och ner med prestationerna under helgen, men annat är inte att vänta när vi snurrar så mycket i uppställningarna, vilket för övrigt alla lag gör i en turnering av den här karaktären. Det gör också att de flesta matcherna blir jämna i helgen, men det blir en annan femma när serien drar igång. på tisdag åker vi till Habo för en ny träningsmatch och till helgen väntar landslagsläger med tillhörande NEVZA Championships efterföljande vecka för många av killarna.

Avslutningsvis tack till arrangerande Södertelge för en bra turnering!

Se resultaten från turneringen på Södertelges hemsida

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info