Hoppa till sidans innehåll

HC: Vårterminen inleddes med förlust

16 JAN 2016 17:20
RIG Falköping förlorade hemma mot Trollhättan i tre raka set på lördagseftermiddagen. Två ganska bleka set följdes upp av ett betydligt bättre där det blev oerhört jämnt och setsiffrorna skrevs till hela 39-41!
  • Uppdaterad: 16 JAN 2016 17:45

Trollhättan vann när lagen möttes i höstas och när terminens första match inleddes var det gästerna som var klart vassare. RIG-spelarna fick inte alls till det och det blev utklassningssiffror i första set, 9-25.

Andra set var något bättre, men fortfarande var det långt under killarnas kapacitet. Spelarna lyckades inte skaka av sig dåliga handlingar, utan de följdes allt som ofta av ytterligare misstag. Trollhättan förde matchen fullständigt och 17-25 var inte i överkant.

I tredje set fick vi äntligen se glimtar av vad gymnasiekillarna kan. Fortfarande var det upp och ner och det blev ofta flera poäng i rad till samma lag. TIll slut blev det ändå ganska jämnt och plötsligt var det klart högre kvalitet på matchen när det närmade sig avgörandets stund. Inget av lagen lyckades avgöra och det var setbollar i massor åt båda håll, men inget lag lyckades stänga matchen. Till slut var det ändå gästerna som lyckades avgöra fram till osannolika 41-39, men det var ändå kul att hemmaspelarna vågade spela ut trots det jämna läget.

-Visst känns det tufft att förlora det tredje setet, men vi får ändå med en lite positiv känsla av att det blev så pass mycket bättre spelkvalitet i slutet och killarna får visa upp vad de kan. Jag tror att grabbarna kan ta med sig mycket från matchen vad det gäller den mentala biten, det kan bli nyttigt framöver berättar tränaren Göran Persson.

RIG Falköping - Trollhättan 0-3 (9-25, 17-25, 39-41)

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info