Hoppa till sidans innehåll

HC: Tyvärr blev det förlust på bortaplan mot Floby VK B.

17 DEC 2014 09:42
I söndags hade RIG Falköping C revansch mot Floby B men än en gång förlorade de, den här gången var det dock en väldigt svår 3-2 match vilket resulterade i att RIG hamnade trea i serien med 9 poäng och Floby VK B fyra i serien med 8 poäng.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2014 11:30

Första setet vanns av våra egna RIG Falköping C eftersom de spelade väldigt lugnt och hade bra anfallsspel såsom mottag. Detta resulterade i att setet blev taget av RIG med 25-18.

Andra setet fortsatte på liknande sätt som första, RIG hade bra mottag och försvarsspel vilket resulterade i att de kunde spela mycket centerspel vilket Floby B helt enkelt inte kunde följa med på. RIG tog hem även detta set med siffrorna 25-12.

Tredje set var helt annorlunda i jämförelse med de andra två seten, mottaget var skakigt och till och med gratisbollar var svåra att spela fram till passarpunkten. Då kunde inte RIG spela sitt vanliga spel och därför blev passen kort och därför fick Floby flera poäng p.g.a. block. Floby tog hem det setet med 25-23.

Fjärde set började på samma sätt som tredje, mottaget var skakigt så det var mycket mindre bra pass vilket inte vänsterkanterna var vana med vilket resulterade i mycket misstag från RIGs sida. Efter ett par snabba byten från RIGs coach Aldis Jaundzeikars troddes det ha ändrat med det blev snabbt som innan vilket tillslut led till en vinst även detta set till Floby med 26-24.

Femte set påbörjades än en gång skakigt, RIG hade samma uppställning som i slutet av fjärde men kunde ändå inte sätta bollen i banan vilket sedan blev ett par snabba byten efter sidbytet. Då blev det fart på RIG, de började inte bara sätta bollen i banan utan de började också döda stor del av bollarna och började krypa tillbaka. Floby fick matchboll tillslut men då taggade RIG till på riktigt och tog flera bollar i rad vilket betydde att det blev ett hårt race som tyvärr vanns av Floby VK B med 20-18.
Poängplockare i RIG C:
Lucas Nordström 15 p.
Jesper Ullberg 13 p.
Gustav Wessberg 11 p.
Mattias Wikström 8 p.
Gustav Hjelm Söderberg 7 p.
Filip Nilsson 7 p.
Jonathan Hulthen 6 p.
Theo Biström 5 p.
Fredrik Ljung 1 p.
Marcus Torstensson libero.
Det är Vårtvåan nu som väntar oss efter Jullovet.
Jag vill önska alla killar och deras familjer God Jul och Gott Nytt År!!
Med vänlig hälsning,
Coach Aldis
Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info