Hoppa till sidans innehåll

HC: Serieledarna åkte hem med tre poäng i bagaget.

28 NOV 2015 11:43
IK Ymer som dominerar divisionen vann en övertygande seger mot RIG C i torsdags. Trots resultaten gjorde RIG en bra match med mycket härlig energi. En svårighet med att bryta motståndarnas serve gjorde att RIG killarna inte kunde spela jämt hela matchen.
  • Uppdaterad: 28 NOV 2015 12:09

Det var ett taggat RIG som kom till matchen på torsdagskvällen. Efter helgens knappa fem sets-förlust mot Habo, var samtliga spelare sugna på revansch. Därmed var uppvärmningen den mest energiska på hela säsongen. Koncentrationen var också på lagets toppnivå, med bra fokus av varje enskild spelare. IK Ymer stod för motståndet som är seriens absoluta topplag, med endast en set förlust på hela säsongen. Detta påverkade inte RIG negativt, utan snarare motiverade spelarna att göra sitt absoluta bästa för slå serieledarna.

Första set började tufft för RIG med några få snabba bollar som gjorde att Ymer fick övertaget. RIG bestämde sig för att bryta och hämtade ikapp det lilla underläget de just befann sig i. Ett bra sideout spel ifrån båda lagen gjorde att första delen av setet blev väldigt jämt. Det var inte förrän Ymers passare Simon Claesson gick bak och servade som Ymer tog tag i matchen på riktigt. Servemottaget var inte sämre än tidigare Claesson servar men p.g.a. av faktumet att Ymer numera hade tre utvägar i framlinjen gjorde att de dödade boll mycket lättare i transitionspelet. RIG fick helt plötsligt svårt att döda boll på Ymers serve. Vid det här tillfället drog Ymer iväg och vann setet överlägset med 25-12. RIG kom aldrig till någon riktig vändning.

Det andra setet startade mycket bättre för RIG. Samspelet mellan förmågan att plocka egna poäng och att motståndarna gör mycket misstag gjorde att RIG kunde hålla sin ledning en lång bit in i setet. RIGs passare André Gillerfors kan ses som nyckeln till detta med hans stabila serveserie i det andra setet. Detta gjorde att Ymer inte kom till ett lika bra anfall som i första set. Nu kunde RIG försvara och vinna egen boll i transitionspelet. Tyvärr räckte inte första delen av setets bravader för att kunna nå hela vägen till setseger. Återigen föll RIG in i ett spel då de inte kunde vinna boll och Ymer drog ifrån och vann setet med 25-20.

Efter förlusten i andra set som inte kändes särskilt stor var viljan att vända matchen stor. Setet började likt det andra med en liten ledning för RIG killarna. Det syntes tydligt att laget ville knipa ett set för att sedan kunna vända matchen. Tyvärr släppte RIGs energi och kämpar glöd redan efter halva setet då Ymer gick ifrån ännu en gång av anledningen att RIG inte kunde bryta Ymers serve. När deras ledning ökade ännu mer, kändes det väldigt mörkt för RIG killarna. En liten gnista ändes dock när laget snyggade till siffrorna ifrån 24-12 till 24-16, men tyvärr kunde inte RIG försvara ytterligare en poäng och sista set slutade 25-16 till Ymer.

RIGs bästa poängplockare: Andre Gillerfors, Samuel Alvinge 4 p., Sebastian Lilja, Kalle Bergström och Gustav Wessberg 3 p.
 

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info