Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HC: Knapp förlust mot Habo i en jämn 5-setare.

24 NOV 2015 13:13
Inför den stora publiken i Frejahallen detta blev RIGs bäst utförda match hittills som gav första poäng i serien!
  • Skapad: 24 NOV 2015 13:13

I första set så tog Habo en stabil ledning från början som varade genom nästan hela setet. De hade en ledning på ungefär 3 poäng ändå fram slutet av setet då RIG med stöd av en stor hemmapublik och ett taktiskt dubbelbyte vände setet till sin egen fördel och lyckades vinna setet med två poäng med resultatet 25-23 till RIG.

Habo var revanschsugna i andra set och började setet på samma sätt som i första då de tog en ledning. Ledningen höll till mitten av setet då RIG killarna kom ifatt med bra energi och ett bra anfallsspel. Men på slutet av setet så blev det alldeles för många servemisstag från RIGs sida vilket underlättade Habos väg till att vinna sättet, och därefter tog Habo hem setet med 25-15.

I tredje set så vände RIG på matchens mönster och höll en egen ledning genom setet med en bra mottagning vilket ledde till att passaren Hannes Olofsson kunde spela mycket till mitten. Detta ledde till ett bra anfallsspel, speciellt från centern Mikael Hellqvist som tog 6 stycken egna poäng vilket ledde till vinsten av tredje set för RIG med resultatet 25-20.

I fjärde set så lyckades Habo återgå till sin gamla vana att plocka på sig en ledning från början som därefter höll genom hela setet. Habo hade bra press i serve vilket gjorde att RIG inte hade enkla vägar till att komma till bra anfall. RIG hade då svårt att hämta få upp bra energi och Habo vann setet med 25-15.

Femte set började tufft för RIG då Habos nyckelspelare Jens Persson, som har spelat i Habos elitlag som hade varit skadad men som nu är på väg tillbaka och som för tillfället spelar i Habos B-lag, satte stor press i serven och RIG fick då svårt med att ta bra mottag och komma till riktigt anfall. Och Habo lyckades plocka på sig en stor ledning. Det stod 14-6 till Habo när RIG lyckades bryta Habos serveserie och vid 14-7 så kom André Gillerfors till serven. Med Andrés pressade serve samt imponerande försvarsspel och bra energi från laget som gjorde att RIG fick självförtroende nog att gå fullt i anfall, så lyckades RIG ta ifatt poäng ända fram till 13-14. Men då fick Jens sista passet och gjorde ett anfall som höll Elitserienivå och avslutade matchen med ett anfall på 3-metern och skapade resultatet 15-13 och Habo gick ut ur Frejahallen som vinnare med en vinst på 3-2 i set.

Detta blev RIGs första poäng i serien och blev till deras bäst utförda match hittills. RIG tog ett steg framåt, men det finns fortfarande mycket kvar att utveckla. Nu framöver så väntar en hemmamatch mot serieledarna IK Ymer på torsdag. Då väntas en utmaning för RIG killarna mot Ymer då de bara har förlorat 1 set under sina 5 matcher.


RIGs bästa poängplockare: Mikael Hellqvist 13 p., Samuel Alvinge 8 p., Hugo Berglund, Andreas Härneman, Sebastian Lilja 6 p.

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info