Hoppa till sidans innehåll

HC: Inga poäng på hemmaplan!

08 FEB 2016 20:16
Ännu ett försök att slå det obesegrade laget i division 2 misslyckades då RIG C laget förlorade 3 – 0 emot sina värdiga motståndare Ymer på hemmaplan.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2016 20:45

I första set så var det ett jämnt spel mellan de två lagen vilket gav hopp för RIG då de visste att Ymer bara hade förlorat 2 set på hela säsongen vilket gav dem självförtroende nog att våga spela ett varierat och säkert spel.  Poängen var mycket jämna ända fram tills slutet av setet då Ymer tar 3 poängs ledning vid siffrorna 21 – 18. RIG tappar mer och mer energi då Ymer spurtar mot att vinna setet och RIG killarna lyckas aldrig ta igen och setet slutar 25 – 19 till Ymer.

Andra setet börjar på ett minst sagt kämpigt set då Ymer öppnar med att ta en ledning på 8 – 1 och RIG har förlorat nästan all drivkraft vid detta tillfälle. RIG kämpar i servemottag och anfall för att få tillbaka serven som var ett stort problem för RIG och det tar hela 2 timeouts och ett par byten för att få stopp på Ymer som tillslut missar serven efter ett byte från RIGs sida vid siffrorna 16 – 2. RIG lyckas dock tyvärr inte att komma ifatt igen och setet slutar 25 – 7 till Ymer.

I början av tredje set så spegelvänder RIG matchen helt genom att själva ta en stor ledning i början genom energiskt firande och självsäkert spel med säker serve som Ymer inte hade något svar till från början och RIG ledde då med 8 – 2. Ymer gör då några välbehövda byten och får in sina bästa anfallare vilket RIG inte riktigt kunde hantera i blandning med lite för många egna misstag. I mitten av set så leder RIG nu bara med 2 poäng vid 16 – 14 och Ymer kommer bara närmare och närmare. Och tillslut vid 20 – 21 så leder nu Ymer återigen som i de tidigare seten. RIG vågar inte lika mycket som de gjort innan men håller ändå ett jämnt spel med Ymer ända fram till 24 – 24. Men tillslut så vinner återigen Ymer slutspurten med bra anfall och svajigt spel ifrån RIGs sida med siffrorna 26 – 24.

Bäst på plan från RIGs sida var Teodor Nilsson som gjorde ett bra jobb som center med hela 9 poäng ifrån både smarta anfall och bra block och blev därefter poängbäst ifrån RIGs sida.


RIG:s bästa poängplockare:Teodor Nilsson – 9p, Andre Gillerfors – 6p, Samuel Alvinge och Alfred Valtersson – 5p.

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info