Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HC: inga poäng i sista seriematch på bortaplan.

04 APR 2016 21:38
Förlust för RIG C i sista seriematchen mot Habo med 1-3 som ligger trea i serien.
  • Skapad: 04 APR 2016 21:38

Det var ett revanschsuget RIG Falköping som klev in i hallen på lördagseftermiddagen och det såg bra ut till en början. RIG börjar med att dra ifrån med 5 bollar och det mesta flyter på ganska bra. Habo hade dock ett bättre anfallsspel och det var ganska avgörande. De tog tillbaka och man följde efter varandra ända upp till 24 lika. Väl där så vann Rig den första bollen och man hade chans till setvinst, men det lyckades man inte med och Habo knep det första setet med 28:26.

Andra set så tar RIG en stor ledning och leder med 11-3, men habo lyckas ändå jobba sig tillbaka och man klarade inte av att hålla emot deras anfall. Väl vid 21 lika så visade sig habo vara starkare under press och kammar även hem det andra setet med 25:21.

Efter RIGs stora ledning i andra set så steg ett självsäkert lag in på planen i tredje set. I detta set så hade RIG en god sammanhållning och lyckades komma till många bra anfall trots en lite slarvig servemottagning, men trots servemottaget så lyckades RIG hålla god energi genom hela setet och drog ifrån vid 20 poäng till en 21-23 ledning. Till skillnad från förra setet så var det RIG som presterade bättre under press och avslutade setet med 21:25. Tack Hugo Berglund som lyckades hålla huvudet kallt och levererade riktigt bra servar på sluttampen.

I fjärde set så hade Habo ett mycket stabilare spel och satte stor press på killarna redan i början av setet. Servar från en f.d elitseriespelare skakade dem rejält och Habo skaffade sig en tidig ledning. Gymnasiekillarna kunde aldrig hämta upp från dem tidiga misstagen och avslutade setet med 25:20 och därmed matchen.

Då tid fanns över för både RIGarna och för Habo så spelades ett femte set för lärdomens och nöjets skull. Det här setet bytte Habo in några spelare som inte kunde prestera på samma sätt som Habos startsexa. Det här setet vanns av RIG med 17:25.

sta poängplockarna i Rig C:

Samuel Alvinge - 10p

Gustav Wessberg, Hugo Berglund, Mikael Hellqvist - 9p

Alfred Valtersson - 8p

 

 

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info