Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HC: Hemma fördel hjälpte inte mot Trollhättan!

12 MAR 2016 19:18
Det var tung förlust för RIG C herr på hemmaplan mot motståndarna Trollhättan med 0-3 som ligger tvåa i serien.
  • Uppdaterad: 09 OKT 2017 17:10

Trollhättan börjar första set med att dra ifrån med 3 snabba poäng innan RIG kvitterar. Efter det så är spelet jämnare då RIG hittar fler anfallslägen med bra mottag och mer fokus men Trollhättan lyckas trots det hålla en stabil ledning på 3 – 4 poäng genom större delen av setet ända fram till 12-16, då Trollhättan höjer sin nivå och RIG tappar energi vilket leder till att bortalaget tar på sig en ledning på 7 poäng och lever på den ledningen så att första setet går till Trollhättan vid 25-20.

Andra set inleds på ett liknande sätt som i första genom att Trollhättan drar ifrån med några snabba poäng. RIG pojkarna gör många misstag och tappar energin och bortalaget får en större ledning vid 16-10. En vändningspunkt var när det stod 21-12 till Trollhättan då RIG lyckas börja komma tillbaka mot slutet av setet men luckan var för stor och Trollhättan tar hem andra set vid 25-19.

RIG går in på plan i tredje set med försämrat självförtroende vilket senare syns tydligt i setet. Många misstag från hemmalaget och bra anfall ifrån motståndarna leder till en tung ledning för Trollhättan. RIG hade under hela matchen haft en stabil servemottagning men var mindre effektiva i anfallet vilket inte räckte till för att kunna ta igen Trollhättans ledning. I mitten av setet så står det 16-8 till Trollhättan vilket RIG inte har något direkt svar på, RIG kämpar med att döda anfallen och i defense och därefter så lyckas inte RIG komma ifatt den stora ledningen som Trollhättan har, och matchen slutar med 3 – 0 i set till bortalaget Trollhättan med 25-18 i sista set.

Bäst på plan var centern Mikael Hellkvist som lyckades plocka hem hela 14 poäng genom 6 anfallspoäng, 5 block samt 3 servess.

Poängplockare i RIG C:

Albin Hedberg 6 p,

Gustav Hjelm Söderberg 4 p,

Jonathan Hulten 3 p,

Hugo Berglund 2 p,

Andreas Härneman och Gustav Wessberg 1 p,

Libero - Samuel Alvinge.

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info