Hoppa till sidans innehåll

HC:glädjande seger med 3:1 i derbyt.

24 NOV 2014 20:03
RIG Falköping killarna spelade sin bästa match hittills mot derby laget Falköping VK inför stor publik som bestod mest av deras föräldrar.
  • Skapad: 24 NOV 2014 20:03

I lördags eftermiddag gick ett väldigt taggad RIG Falköping C laget in på plan för att spela en tuff och spännande match. I början av första set kunde man se att RIG killarna ville ta grepp om matchen och de dominerade i alla moment. Vi spelade väldigt bra i servmottagning vilket ledde till att passaren Mattias Wikström levererade bra pass både till mitten och kant. Det var vänsterspiker Sigfrid Carlson som sedan dundrade in setbollen så att RIG kunde ta hem första set med 25-16.

I andra set var vi lite övertaggade och tappade  fokus i eget spel samtidigt som Falköping VK hade hittat sitt spel och höjt sin nivå. Deras anfall blev mycket bättre samtidigt som vi gjorde alldeles för många egna misstag i defence och anfall som ledde till att motståndarna kunde vinna setet med 25-18.

I tredje set RIG killarna tog återtaget om matchen. Vi räddade upp många hårda anfall och kunde komma till ännu bättre anfall jämfört med tidigare matcher, det ledde till att killarna tog hem setet med klara 25-17.

Tyvärr startade vi fjärde set precis som andra set och bortalaget tog en snabb ledning med 11-6 men med hjälp av publikens stöd och killarnas kämparglöd kunde vi komma till 14 lika. Fram tills 24-24 var det oerhört jämnt och efter en straffspark av Mattias W. kunde Gustav Hjelm Söderberg gå ner och serva in matchbollen till 26-24.

-Jag vill ge beröm till alla killarna för en väldigt bra prestation och kämparglöd och även till alla föräldrarna för deras stöd under hela matchen, säger tränaren Aldis Jaundzeikars

Poängplockare i RIG:

Sigfrid Carlson 15 p.

Jesper Ullberg 10 p.

Marcus Torstensson 9 p.

Mattias Wikström 9 p.

Fredrik Ljung 6 p.

Gustav Wessberg 6 p.

Gustav Hjelm Söderberg 5 p.

Jonathan Hulten 3 p.

Libero Theo Biström

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info