Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HC: Första vinsten för RIG C i spännande derby mot FVK United.

06 DEC 2015 18:07
RIG C knep sin första seger i lördagens match mot Falköping. Matchen slutade 3-1, vilket är en otrolig förbättring då RIG förlorade mot samma lag med 0-3 tidigare i höst. Spelet var överlag bra, men det finns fortfarande mycket kvar att jobba med.
  • Skapad: 06 DEC 2015 18:07

Det var ett bra gäng av engagerade och motiverade spelare som kom till helgens bortamatch i hemmahallen. Falköping United stod för motståndet, som också tränar och spelar i Frejahallen. Eftersom det var en derbymatch mellan två jämna lag var stämningen i hallen på topp. Motivationen för RIG var självklart att avsluta första halvan av säsongen med en första seger.

Första set började trögt för RIG. Falköping tog direkt taget om matchen och fick vinna de första bollarna väldigt enkelt. Bara efter några minuter in på setet hade FVK en ledning med 8-3. Detta kunde ske på grund av att RIG gjorde onödiga anfallsmisstag i första set. Trots den hårda starten för RIG killarna gav de inte
upp. Med hjälp av sin egna peppande energi och det stora publikstödet kunde RIG ta sig tillbaka i matchen. Med ett fortsatt bra flyt och mindre misstag vände RIG setet helt och hållet. Följaktligen fick RIGs passare André Gillerfors peta in setbollen på ett mycket proffsigt sätt. Setet slutade 25-20 till riksidrottsgymnasiet.

Efter ett kort uppehåll startade det andra setet. Samma spel som RIG avslutade det första setet med, fanns kvar i början av det andra också. Genom bra servemottagning, bra pass och dödande anfall kunde RIG ta många egna poäng i det andra setet. Dessutom blev motståndarna också pressade och började göra egna misstag, vilket ledde till en andra setvinst för RIG killarna. Setet slutade 25-15 till RIG som höll ett lugnt och behärskat spel under hela setet.

I tredje set ställde RIG in skorna på hyllan och spelade med en inställning som att de redan hade vunnit matchen. Helt plötsligt kunde återigen inte RIG döda boll och utan egna poäng sjönk energinivån ner till en mycket låg grad. Många taktiska byten genomfördes för att försöka bryta Falköpings flyt och vända setet, men det gav tyvärr inget resultat. RIG förlorade setet med 25-17.

Under pausvilan inspirerades RIG ytterligare och ett taggat RIG C gick in på planen. Spelet i fjärde set liknande det andra setets spel på många vis och det syntes tydligt att killarna ville avsluta matchen för att sedan gå hem med sin första seger för säsongen. RIG imponerade och spelade väldigt nära sin maxnivå och vann det sista setet med 25-15.

Spelet var det bästa på säsongen hittills för RIG killarna. Servemottagningen under alla fyra seten var överlag väldigt bra. Det som behöver förbättras är anfallen och därmed förmågan att kunna döda bollen i bra lägen. Dock har dessa aktioner utvecklats enormt för alla individer och laget som helhet under säsongens gång.  

Bästa poängplockare i RIG: Gustav Wessberg med 14 poäng, följt av Jonathan Hulthén, Kalle Bergström, Alfred Valtersson på vardera 9 poäng.

 

 

 

 

 

 

 
  

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info