Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HC: Dubbelderby gav det ena och det andra.

07 MAR 2016 11:06
RIG:s herrar C fick matcha mot FVK United två gånger på kort tid i form av en vanlig seriematch plus en träningsmatch, som ägde rum för att fylla ut ett litet matchuppehåll. I de matcherna så i princip upprepade gymnasiekillarna de resultaten som blev under höstens två matcher mot samma lag: en 0-3-förlust som följdes upp av en seger med 3-1.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2016 11:24

Seriematchen spelades denna gång borta i Floby, då laget FVK United är ett samarbete mellan Falköpings och Flobys volleybollklubbar. Efter den dryga kvartens ditresa var grabbarna taggade och definitivt siktandes mot att få med en till vinst i bagaget.

Matchen inleddes starkt från RIG:s håll, en ledning med 8-3 hade man skrapat ihop innan det plötsligt vände. Det blev svårt att komma till skott och döda bollen i anfallen som man tidigare hade gjort. Poängen rann iväg och den tidigare ledningen reducerades till 8-9 till FVK United. Resten av setet följdes lagen åt, dock hade hemmalaget ständigt några poäng mer än RIG. Slutet blev jämnt och spännande, men till slut blev det FVK United som tog de avgörande sista poängen och avslutade setet med 23-25.

Andra setet startar jämnt, men RIG kommer in i spelet och skapar sig en ledning i mitten av setet. 12-16 till RIG blir så småningom till 18-21 när FVK United knaprar sig ikapp. Lagen spelar sedan otroligt jämnt, men vid 29 lika knyter United ihop säcken och tar två sista avgörande poäng.

Vid tredje set har stämningen sjunkit en aning hos RIG, vilket hemmalaget tar vara på och skapar sig en ledning med 8-4. Sedan vaknar killarna upp igen och kämpar sig till en jämn ställning i setets mitt. Dock tar energin slut där, och FVK United drar ifrån med lätthet genom slutet av setet som avslutas med 25-18 till hemmalaget.

FVK United - RIG Falköping C (25-23, 31-29, 25-18)

RIG:s bästa poängplockare: Albin Hedberg - 13p, Samuel Alvinge och Andreas Härneman - 8p, Jonathan Hulten och Andre Gillerfors - 5 p, Libero - Gustav Wessberg.

En dryg vecka senare beslutades det att det skulle hållas en träningsmatch mellan RIG Falköping och FVK United i Frejahallen. Den matchen gick mycket bättre för RIG:s C-lag, och resulterade i en vinst som dock tyvärr inte ger några poäng.

Första set var av det tyngre slaget för grabbarna. De hade svårt att komma igång med det bra spel som de är kapabla till, medan FVK United startade tryggt och säkert. Detta gav de en ledning med ett antal poäng som RIG hade svårt att ta ikapp under setets gång, och plötsligt hade de vunnit med säkra 19-25.

Men RIG började inte deppa för det, fokuset var redan inställt på nästa set. Detta  nleddes klart bättre, och nu var killarna med i matchen. Efter ett kort tids jämnt spelande drog RIG ifrån ordentligt tack vare bl.a. många lyckade anfall, och ställningen var nu 16-9 till RIG. Utan att ledningen ökades kröp man närmare setets slut, men innan dess tog FVK United några krafttag och förminskade den stora ledning som RIG skaffat sig. Till slut kunde dock gymnasiekillarna bryta motståndarnas poängserie och kvittera i andra set med 25-20.

Tredje set drar igång lite trögt för RIG:s del. 5-8 till FVK United, mycket p.g.a. instabil mottagning hos RIG. Dock jobbar man ikapp det underläget, och lagen följs nu åt till ställningen 21-20 till skolungdomarnas fördel, som nu drar snabbt ifrån och vinner tredje set med 25-21.

Träningsmatchens sista set liknar det andra på flera sätt. RIG inleder bra och bygger upp en ledning som bara blir större och större. Dock när det bara är några poäng kvar till matchvinst får FVK United ett lugn i sitt spel samtidigt som RIG stressar upp sig, vilket får negativa följder. United kommer så nära som till 21-18 innan RIG tar tag i spelet igen och avslutar matchen.

RIG Falköping C – FVK United (19-25, 25-20, 25-21, 25-19)

RIG:s bästa poängplockare: Hugo Berglund och Albin Hedberg – 13p, Mikael Hellkvist - 12p, Jonathan Hulten och Andreas Härneman - 7p, Theo Biström - 6p, Libero - Sebastian Lilja.

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info