Hoppa till sidans innehåll

HB: Vinst efter fem set mot Jomala på bortaplan.

18 JAN 2016 14:22
Efter en tung resa till med övernattning i Sollentuna så kom vi fram till hallen runt tjugo över två i lördags, då matchen skulle börja klockan tre fick vi slänga på oss matchkläderna och börja värma upp inför vad som skulle bli en riktigt femsetsrysare!
  • Uppdaterad: 18 JAN 2016 14:44

Vi inleder matchen med bra och stabil volleyboll med få misstag och vinner första set med 25-19.  I första set gjorde våra centrar en bra insats där Jesper Ullberg hade tre serve ess och Kalle Bergström med tre block på rad. Våra centrar höll bra kvalitét genom hela matchen. Jesper Ullberg dominerade första set med hela sju poäng.

Set två tappar vi energi och har en dålig inställning överlag vilket resulterar i en förlust av andra set. Setet var jämnt men Jomala hade bättre energi och bättre kämparglöd som de visade i sitt defense spel där de fick upp många tuffa bollar. I detta setet var det Markus Torstensson som stog för mest antal poäng med fem poäng.

I tredje set så håller vi bra kvalitet i serven där vi fick hela fem ess och endast två
servemiss. Vi har en bättre inställning och tappar inte humöret, vilket gör att vi tar hem tredje sett. I detta set så blev Fredrik Ljung poängbäst med fem poäng.

Även i fjärde set så håller vi bra klass på serven där vi tar fyra ess. Men vår energi
sjunker igen och vi tappar humöret. Vi hade för mycket misstag och inte energi nog att ta oss ur gropen vi grävt. Det blev för många enkla bollar som slank ner i försvaret, samt mycket anfallsmiss.

I femte set skärpte vi till oss och börjar med bra energi och spelglädje. Första poängen i femte setet är ett coachpoäng då vi gör en kombination vilket lurar bort
Jomalas block så att Markus lätt kan slå in bollen i det hårda golvet. Vid sidbytet står det 8-6 till oss och vi fortsätter att ha samma spelglädje och energi som vi hade från början. När vi får matchboll står det 14-9, då gör vi misstaget att vi börjar slappna av och tror att det är över. Vi börjar göra misstag samtidigt som Jomala spelar bra. Setet slutar 15-13 där Lukas Nordström och Markus Torstensson blev poängbäst med tre poäng.

Matchen var svajig med många ”upps and downs”.  En av de saker vi gör bra i matchen är att vi har en bra serve vilket resulterade i många serve ess och gratisbollar. I matchen hade vi totalt femton serve ess.  Jesper Ullberg gör en otroligt bra insats i matchen och blir poängbäst med 17 poäng vilket är otroligt bra för en center.  Vår passare Oskar von Sydow gjorde också en bra insats med bra pass och även bra försvarsspel.

Set siffrorna blev 25-19, 23-25, 25-20, 20-25, 15-13.

Poängplockare i RIG: Jesper Ullberg 17 p, Marcus Torstensson 15 p, Lucas Nordström 12 p, Fredrik Ljung 11 p, Kalle Bergström 9 p, Teodor Nilsson 5 p, Oskar Von Sydow 4 p, Theo Biström - libero!

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info