Hoppa till sidans innehåll

HB: Viktiga 3 poäng på bortaplan mot Örebro!

15 MAR 2016 11:46
Efter att förlorat mot Örebro hemma var RIG killarna riktigt sugna på revansch. Örebros förstepassare är en före detta elitserie spelare och är den som driver laget. Jonas Håård och tre andra spelare som är i start sexan var inte med på dagens match, det gjorde RIG B till favoriter men grabbarna slappnade inte av för detta, de hade en hög nivå hela matchen och höll energin uppe-säger coachen Aldis Jaundzeikars.
  • Skapad: 15 MAR 2016 11:46

Första set börjar inte optimalt RIG B och släpper enkla bollar i försvar samtidigt som Örebro var bra i försvar. Det RIG gör bra är att de går vidare till nästa boll och spelar bättre, killarna håller den positiva energin uppe och håller sitt fokus uppe. Bortalaget drar ifrån vid 17-15, passaren Andre Gillerfors levererar bra pass som gör det enkelt för RIG anfallare att döda bollen. RIG vinner setet med 25 – 18, bästa poängplockare det setet blev Teodor Nilsson med sju poäng.

Andra set börjar betydligt bättre RIG och har ett stabilt block vid 5-0 har de haft 3 block. Hemmalaget väljer att ta en time-out vid 8-1, de är inte lika aggressiva som före dem tog time-out. Rig håller kvar sitt bra anfallsspel och forsätter öka sin ledning, den är numera 16-8 och de känner sig ganska självsäkra. Blocken i början av setet är en stor faktor till RIG ledning, dels gav de killarna mycket energi och dels gjorde det så att de blev mer passiva i anfall som gjorde att RIG fick det enklare i försvaret. Eftersom Rig fick det enklare i försvaret blev det också enklare för vår passare Andre som kunde ge killar bra pass, och när Rig fick bra pass så blev det enklare för de att döda bollen. Bästa poängplockare i detta set blev Teodor Nilsson, Lukas Nordström och Viktor Gustafsson, alla hade fyra poäng var.

Tredje set gick Rig killarna in med mycket självsäkerhet och spelglädje. De har bra energi som resulterar i bra spel. Rig gör få misstag och har ett bra försvar, de prövar olika kombinationer för att lura bort Örebros block men det går inte så bra och vi minskar vårat övertag. Örebro spela upp sig till 13-16,  men det ändrades snabbt och Rig drog ner på sina egna misstag och drar ifrån till 21-15. RIG vinner setet med 25-16.

RIG B poängplockare:

Teodor Nilsson 17 p (12 anfall, 4 block, 1 ess),

Lucas Nordström 8 p (8 anfall),

Fredrik Ljung 7 p (7 anfall),

Jesper Ullberg 6 p (4 anfall, 2 block),

Kalle Bergström 6 p (4 anfall, 2 block),

Viktor Gustaffson 6 p (3 anfall, 2 block, 1 ess),

Theo Biström 2 p (2 anfall),

Andre Gillerfors 2 p (1 anfall, 1 ess),

Samuel Alvinge - libero.

Nu väntar RIG B sin sista match i Division 1 Norra Herr mot Sollentuna på hemmaplan den 19 mars klockan 13!

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info