Hoppa till sidans innehåll

HB: Trots bra spel blev det inga poäng för RIG mot serieledarna.

01 MAR 2016 20:56
RIG B gjorde en bra match, men det räckte inte att för att knipa några poäng mot Uppsala VBS.
  • Uppdaterad: 01 MAR 2016 21:23

Ett fåtal åskådare hade trotsat snöstormen för att stötta hemmalaget RIG, i sin kamp mot serieledarna Uppsala VBS. Efter att i höstas spelat en bra match mot det stabila laget som resulterade i en 3-0 förlust, var samtliga elva spelare från RIG Falköping taggade på revansch.

Första set började bra för RIG med ett övertygande sideout-spel. En vilja att visa gästerna vem som  bestämde på plan fanns i luften. Uppsala hade svårt att läsa RIGs spel i början av matchen och dessutom hade bortalaget ett antal servemiss och andra misstag. Detta ledde till att RIG med ett skärpt spel kunde hålla en ledning på några få poäng genom nästan hela setet. Tyvärr fick Uppsala igång sitt spel lagom till set-slutet, och jämnade ut ställningarna. Nerver började spela ett spratt hos RIGs spelare och de lite äldre och då kunde erfarnare Uppsala dra det längsta stråt till stacken och ta hem första set med 26-24.

I andra set hade RIG tappat den gnista som tändes av det otroligt bra spelet hemmalaget hade i första set. När Uppsala började hitta sitt centerspel fick RIG Falköping svårt att försvara i både block och försvarspel. Energin försvann ur de pressade hemmaspelarna och Uppsala och utvidgade poängställningen i mellan lagen. Slutligen vann de setet med dominerande siffrorna 25-16.

I tredje set samlade RIG sina sista krafter i ett tappert försök att uppnå samma fina spel som de hade i början av matchen. Genom att skärpa sig i alla små delmoment kunde RIG ge Uppsala en riktig utmaning i sista set. Under hela setet turades båda lagen om att greppa taget omkring ledningen. I längden var ändå Uppsala det bättre laget och kunde mot slutet av setet gå ifrån och vinna setet med 25-21, och därmed åka tillbaka med en 3-0 seger i bagaget.

Bästa poängplockare i RIG HB:

Fredrik Ljung 12 p. (anfall 10 p, block 2),

Viktor Gustafsson 7 p. (anfall 6 p,block 1),

Lucas Nordström 6 p. (anfall),

Teodor Nilsson 6 p. (anfall),

Marcus Torstensson 5 p. (anfall 2 p,block 1p, servess 2p).

Libero - Theo Biström.

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info