Hoppa till sidans innehåll

HB: Tre poäng mot Lund

04 MAR 2018 01:40
I höstas fick RIG Falköpings killar i den södra herrettan slita hårt för att få med sig två poäng från bortamatchen mot Lund. På hemmaplan gick det nu betydligt smidigare att besegra skåningarna.
  • Uppdaterad: 04 MAR 2018 04:24

En del slarv under matchens inledning gjorde att RIG inte fick något grepp om matchen under öppningssetets första halva. En bra serveserie av Kalle Bergström gjorde att RIG fick ett försprång som kunde bibehållas setet igenom. 

Andra set inleddes riktigt bra med ledning 5-0, men Lund var snabbt ifatt. Sedan följdes lagen åt fram till 20-20, då det var Andreas Härnemans tur att serva. Han servade RIG fram ända till setvinst med tre av fem servar som gav direkta poäng.

I det efterföljande setet höjde gymnasieeleverna nivå och fokus och drog snabbt iväg. Via 12-2 efter en lååång och lyckad serveserie signerad Teodor Nilsson kunde RIG defilera fram till segern med 25-13.

Serven var det stora glädjeämnet denna dag då skarpt artilleri från baslinjen gav tio serveess och endast tre missar.

Redan i morgon är det dags igen då man ska ta revansch för säsongens enda förlust så här långt då Ymer besöker Frejahallen under föräldramötessöndagen. Ymer vann en femsetare på hemmaplan i december och är redan klara för elitseriekval där de ska möta Vingåker och Lund. En intressant match som väntar på söndagseftermiddagen alltså!

I och med dagens seger är andraplatsen säkrad, men man är fortfarande en poäng efter serieledande Engelholm när båda lagen har tre matcher kvar att spela.

RIG Falköping - Lunds VK B 3-0 (25-20, 25-20, 25-13)
RIG:s bästa poängplockare: Alfred Walthersson 16, Alfred Brink 8, Kalle Bergström och Teodor Nilsson 7

Tabellen

Skribent: Göran Persson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info