Hoppa till sidans innehåll

HB: Stark serieavslutning

19 MAR 2016 21:51
RIG Falköping gjorde en riktigt stabil insats i säsongens sista match när man hemmabesegrade Sollentuna i tre raka set.
  • Uppdaterad: 09 OKT 2017 17:10

Den sista seriematchen för säsongen var också det sista man skulle göra innan det var dags för påsklov. Förutsättningarna inför matchen var sådana att Sollentuna skulle passera RIG i tabellen om det blev tre poäng till gästerna och för att gymnasielaget skulle vara säkra på att behålla sin fjärdeplats var det seger som gällde. Med tre Sollentunaspelare i RIG-truppen så fanns det givetvis lite extra krydda i anrättningen, så det var absolut ingen avslagen stämning när matchen drog igång.

Mest tända verkade Falköpingsspelarna vara och kommandot hamnade direkt hos hemmalaget. Sollentuna hittade inte in i rytmen och hemmalaget drog iväg och vann klart med 25-17.

Andra set blev ännu bättre genomfört av hemmaspelarna. Effektivt anfallsspel tillsammans med bra block, framför allt av Viktor Gustafsson med fyra block i setet, gjorde att försprånget blev ännu större än i det föregående setet. En tillfällig uppryckning av gästerna tvingade fram en hemmatimeout, men man slåäppte aldrig kontrollen. 25-19 slutade setet vid.

Risken var nu uppenbar att det kunde bli ett "klassiskt tredje set", där man tappar skärpan efter att ha spelat bra i två set. Det var dock inget som gymnasiespelarna tänkte tillåta, utan de fortsatte att spela stabilt. Nu fungerade servemottagningen också riktigt bra och Sollentuna tilläts aldrig komma igång. 25-17 blev segersiffrorna och det var en mycket bra insats av alla spelare som renderade i tre poäng och en slutlig fjärdeplats i tabellen.

-Mycket var bra, men det bästa var nog att fokus hölls genom hela matchen och därigenom kom inga svackor som gjorde att Sollentuna kunde komma igång med sitt spel, förklarar coachen Göran Persson.

Viktor Gustafssons sex blockpoäng, faktiskt samtliga RIG:s block för dagen, samt Lucas Nordströms 58-procentiga effektivitet i anfallet i sin sista match i RIG-tröjan var de allra största höjdpunkterna i matchen.

RIG Falköping - Sollentuna 3-0 (25-17, 25-19, 25-17)
RIG:s bästa poängplockare: Viktor Gustafsson 10, Lucas Nordström 9, Jesper Ullberg 7

Tabellen 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info