Hoppa till sidans innehåll

HB: Sportlovet inleddes på bästa sätt

10 FEB 2019 13:42
Killarna i RIG Falköping B, serieledare i den södra ettan, reste på lördagen ner till Malmö där man tog en seger i tre raka set och kan därmed gå på sportlov med en skön känsla.
  • Skapad: 10 FEB 2019 13:42

Två av RIG-killarna, Tiger Tegenrot och Eric Löwendahl, har Malmö som moderförening och de var givetvis extra sugna på att laget skulle göra en bra prestation. Det syntes tydligt i inledningen då RIG rivstartade med några riktigt schyssta block. Det krävdes en hemmatimeout vid 0-4 för att Malmö skulle komma in i matchen. Även om skåningarna tog sig lite närmare så behöll ändå gymnasielaget greppet genom setet och kunde till sist vinna med 25-20.

Starten på andra set var också väl genomförd av bortalaget, men Malmö kom nu tillbaka starkt. Vid 12-10 var det favör hemmalaget, men då kom en rejäl nivåhöjning av volleybolleleverna som stängde till ordentligt vid nätet. Malmö mäktade bara med att ta tre ytterligare poäng under resten av setet.

Risken var påtaglig för att det skulle kunna bli en dipp efter den vassa avslutningen på det föregående setet, men Falköpingsgänget höll nivån uppe någorlunda även fortsättningsvis. Malmö visade upp fina takter med med gamle RIG-eleven Patrik Bertilsson i spetsen och var i täten vid 16-14. Då kom en ny fin period från bortalaget och det räckte fram till setvinst med 20-25. Tre säkrade poäng och därmed bibehållen serieledning.

-En stabil insats där killarna höjer sig till riktigt hög nivå i en period i varje set och där avgörs det, hävdar coachen Göran Persson.

Allra vassast var vänsterduon Gustav Thor och Jonatan Hellvig som tillsammans vann 13 av 20 bollar utan förlorat anfall, men allra flest poäng gjorde Tiger Tegenrot och  Tim Johansson med 10 var. 

Malmö - RIG Falköping 0-3 (20-25, 15-25, 20-25)
RIG:s bästa poängplockare: Tiger Tegenrot 10, Tim Johansson 10, Gustav Thor 9
Tabellen

Skribent: Göran Persson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info