Hoppa till sidans innehåll

HB: Snabb revansch mot Team Gotland

11 OKT 2015 18:58
I den tidigarelagda seriepremiären i slutet av september blev det förlust för RIG Falköping på bortaplan i avgörande set mot Team Gotland. När det nu var returmöte i Frejahallen, så vann RIG i tre raka set.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2015 19:14

RIG Falköpings B-lag inledde seriesäsongen en vecka tidigare än de övriga lagen, och det gjorde man eftersom den mycket fina arenan i Visby invigdes under den sista helgen i september. Team Gotland lyckades då vinna med 3-2, men nu var det dags för ett nytt möte och den här gången var det RIG som hade hemmaplan.

Det blev en något kärv start för hemmalaget då de tre första poängen gick till gästerna. Det var dock inget som påverkade gymnasiespelarna, utan man tog sig snabbt ikapp och förbi. Ledningen blev så stor som 20-8 innan en studs tapp av koncentrationen gjorde att Team Gotland kunde närma sig. Det var aldrig någon fara på taket, men Team Gotland kom upp i 19 poäng innan setet var över.

Andra set inleddes bäst av RIG och det verkade gå mot en ny setseger. RIG hade 19-15, men fyra raka bortapoäng, varav tre kom till efter stabila block, gjorde att det blev nerv i setet. Team Gotland var först framm vid setboll, men Viktor Gustafsson kvitterade med ett mittenanfall. Sedan ordnade Samuel Alvinge fram en setboll åt RIG med ett skarpt anfall. En gotländsk anfallsmiss gjorde sedan att RIG kunde vinna setet.

I tredje set var hemmalaget aldrig riktigt hotade och setsiffrorna 25-16 speglade scenariot ganska bra. Gustav Wessberg fick slå in matchbollen förbi pappa Magnus block och tre poäng var säkrade. En ny tresetsseger för RIG Falköping som givetvis var extra skön för de tre gotlänningarna i laget, som fick besegra sina klubbkamrater.

-Vi når inte upp i samma nivå som i förra helgens match mot Säter, men att ändå kunna vinna i tre raka set känns bra inför kommande matcher, kommenterar tränaren Göran Persson.

RIG Falköping - Team Gotland 3-0 (25-19, 26-24, 25-16)
RIG:s bästa poängplockare: Lucas Nordström 13, Fredrik Ljung 10, Jesper Ullberg 7

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info