Hoppa till sidans innehåll

HB: Skön seger mot Jomala i Frejahallen.

06 DEC 2015 18:22
Ett bestämt RIG Falköping hade alla tillsammans kommit överens om att det var på tiden med en vinst efter att man med tre raka förluster sjunkit i tabellen och därav gick man in på planen med beslutsamhet vilket resulterade i tre raka setvinster för hemmalaget.
  • Skapad: 06 DEC 2015 18:22

Första set inleddes med serve från det besökande laget. En bra press tillsammans med ett stabilt defence ledde till att Jomala till skillnad från RIG ej hade många egna misstag. Dock tog RIG snabbt ikapp och ställningen blev 8-6 till hemmalaget. Vid denna tidpunkt spelade hemmalaget upp sig ytterligare och spelade ett bra side-out samt transitionspel vilket resulterade i att ställningen stärktes ännu mer, 16-11. Efter detta började RIG Falköping dock slappna av lite för mycket och man började slarva i allt från servemottagning och defence till anfall samt block. Jomala lyckades därför vända till en ledning med 21-19. En lyckad time-out lyckades coach Aldis Jaundzeikars tända till hemmalaget igen och man säkrade första set vid 31-29.

Andra set inleddes svagare än det första med dålig energi samt en tillbakalutad spelstil där man var väldigt passiva i allt från servemottagning till anfall. Trots de vunna anfallsbollarna så var ändå Jomala ständigt steget före vid siffror såsom 7-8 samt 14-16. Hemmalaget fortsatte med sitt slarviga spel och därav hade bortalaget setboll vid 24-20. Då bytte RIG in Gustav WESSBERG som tillförde bra servemottagning och försvar, samtidigt bra kämparglöd. Det var nu eller aldrig och trots att RIGs spel i detta set svajade ordentligt lyckades grabbarna mot alla odds säkra det vid ställningen 27-25 Även andra set var därav vunnet.

I det tredje settet verkade det som att RIGs kämparglöd tändes återigen och en nivåhöjning skedde. Med mer lyckat blockspel samt bra pressad serve höll man ställningarna och hade ständigt en stabil ledning i poäng, exempelvis: 8-4 samt 16-11. Efter detta blev det dock ett återfall av de tidigare seten och alla moment på hemmalagets sida blev slöa samt mer slarviga. Jomala tog ikapp och ställningen var nu 20-21 till det besökande laget. Nu var stämningen laddad och det verkade som att de båda lagen vann varannan boll fram tills den punkten då RIG Falköping äntligen la i sista växeln och lyckades vinna med 26-24.

RIG Falköping - Jomala 3-0 (31-29, 27-25, 26-24)

RIGs bästa poängplockare: Fredrik Ljung 28 p, Lucas Nordström 15 p, Viktor Gustafsson 9 p.

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info