Hoppa till sidans innehåll

HB: RIG tappade 2-0 i säsongsepilogen

28 MAR 2015 19:10
RIG Falköping startade mycket bra i säsongens sista match borta mot KFUM Göteborg, men det blev förlust trots ledning med 2-0 och matchboll vid två tillfällen.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2015 19:56

Det fanns fortfarande en liten chans till serieseger inför den sista omgången i vårettan för RIG Falköping, men det skulle krävas tre poäng för det. RIG-killarna inledde matchen med sikte på det och det såg riktigt bra ut från matchstarten. Man tog ett tidigt grepp om inledningssetet och vann det säkert med 25-20 efter bra servande och stabil servemottagning som bästa ingredienser.

Andra set genomfördes ännu bättre av Falköping. Servemottagningen var fortsatt mycket säker och nu fungerade anfallsspelet på bästa sätt. Lucas Nordström utökade dessutom poängskörden med fyra serveess under setet. Sammantaget gjorde detta att RIG vann klart med 25-16.

Trots förmaningar i setpausen att det nu gällde att se till att det inte blev ett "klassiskt tredjeset" efter två mycket bra set, så tappade nu RIG rytmen, samtidigt som hemmalaget höjde sin nivå betydligt. Tre blockpoäng i rad från hemmalagets sida i setstarten gjorde att det blev stressat i RIG-lägret och det blev stora siffror i protokollet. 4-16 beskriver läget ganska bra. En bra avslutning hyfsade ändå till siffrorna och gav ny energi inför fjärde set, 20-25 stannade det vid.

Den fina avslutningen på det föregående setet fortsatte tyvärr inte i starten på det fjärde. Hemmalaget rann ifrån till 14-7 innan RIG kom igång igen. 6 raka poäng jämnade till tillställningen ordentligt. Därefter blev det riktigt rafflande, lagen följdes åt fram mot avslutningen. RIG var först framme vid möjlighet att avsluta setet, men Göteborg kvitterade till 24-24. Ytterligare en möjlighet ordnades fram av Filip Mokelainen, men inte heller denna gången kunde RIG avgöra. Därefter blev det Göteborgs tur att ha setboll, men RIG räddade både en, två och tre gånger. Till sist gick det dock inte längre och 31-29 slutade setet till sist vid i hemmafavör.

Tyngda av den jobbiga förlusten blev starten på avgörande set inte heller bra. Den här gången fick vi inte se någon uppryckning och inför en mycket entusiastisk hemmapublik kunde göteborgarna slutföra vändningen via 15-10 och därmed passerade man också RIG i serietabellen.

-I två set spelar vi riktigt stabilt och bra, men sedan blir det för svajigt i setinledningarna och vi klarar inte av att vända trots att vi avslutar bra i både tredje och fjärde set, konstaterar tränare Göran Persson

Göteborg - RIG Falköping 3-2 (20-25, 16-25, 25-20, 31-29, 15-10)
RIG:s bästa poängplockare: Peter Blomgren 22, Filip Mokelainen 15 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info