Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HB: RIG imponerade i första hemmamatchen

03 OKT 2015 18:37
RIG-killarna i herrettan tjuvstartade seriespelet med en förlust i Visby förra helgen. I hemmapremiären gick det betydligt bättre och efter en imponerande stabil insats blev det seger i raka set mot erkänt starka Säter.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2015 19:24

Säter har varit ett topplag i den näst högst serien i många år, med en kortare sejour i elitserien. Ett rutinerat och kompetent lag således och de blev nog något överraskade av RIG Falköpings matchinledning. Hemmaspelarna lyckades bra i block- och försvarsspelet. Oskar von Sydow lyckades hitta sina lagkamrater bra, framför allt Sollentunakompisarna Jesper Ullberg och Fredrik Ljung, men även Falkenbergssonen Teodor Nilsson hade bra utdelning. 25-20 stannade segersiffrorna vid.

I andra set fortsatte Falköpingsspelarna i samma riktning. Några servemissar för mycket var det enda som egentligen fanns att anmärka på. De servar som satt gav bra effekt och tillsammans med det fina defensiva arbetet så lade det grunden till många egna poäng. 25-21 slutade det andra setet vid.

Nu gick nog många och väntade på att det skulle komma en svacka i gymnasielägret och att det kanske skulle bli ett "klassiskt tredje set", där man förlorar stinget efter två väl genomförda set. Men icke sa Nicke, RIG-killarna fortsatte att trumma på och dalmasarna fick aldrig chansen att hitta någon egen rytm i sitt spel. 25-18 blev det och en mycket övertygande 3-0-seger för RIG Falköping.

-Det var oerhört stabilt genom hela matchen, servemottagningen med libero Marcus Torstensson i spetsen lade grunden för ett framgångsrikt anfallsspel och block och försvar fungerade mycket väl, säger coachen Göran Persson. Kul också att centerspelet var så framgångsrikt, i början var det Jesper Ullberg som syntes mest, men Viktor Gustafsson klev fram mer och mer ju längre matchen led.

RIG Falköping - Säter 3-0 (25-20, 25-21, 25-18)
RIG:s bästa poängplockare: Teodor Nilsson och Fredrik Ljung 11 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info