Hoppa till sidans innehåll

HB: RIG behåller serieledningen

03 FEB 2019 17:57
RIG Falköpings lag i den södra herrettan vann i tre raka set mot Göteborg United, men det var en tuff kamp där det var små marginaler som avgjorde.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2019 17:57

Göteborg United derbybesegrade KFUM Göteborg förra helgen och hjälpte därmed RIG så att serieledningen kunde behållas. Nu var frågan om göteborgarna skulle sätta käppar i hjulet även för RIG Falköping.

I första set såg det bra ut på hemmasidan där stabilt spel på alla fronter gjorde att man kunde rinna ifrån till setvinst med 25-20.

Även nästa set inleddes bra av gymnasielaget, men en svagare period där samtidigt gästerna spelade upp sig ett par nivåer gjorde att Göteborg kunde vända på steken och såg ut att gå mot setvinst. Vid 19-23 kom firma Bratic/Hellvig igång på allvar. Ett skarpt block av Bratic följde han sedan själv upp med några bra servar som gjorde att RIG fick möjlighet att vända till eget anfall och det gjorde man fem gånger i rad via Hellvig, och det blev poäng varenda gång. Därmed var setet vänt till 25-23 i hemmalagets favör.

Tredje set var även det riktigt bra genomfört i början av hemmalaget, men ännu en svacka gjorde att United tog sig ikapp och förbi. Den här gången skärpte RIG-killarna till sig i ett tidigare skede och kunde vinna med 25-21.

-Periodvis riktigt bra spel från vår sida där Jonatan Hellvigs oerhört effektiva (67% kill, 59% eff.) anfallsspel var dagens höjdpunkt, berättar coach Göran Persson.

RIG Falköping - Göteborg United 3-0 (25-20, 25-23, 25-21)
RIG:s bästa poängplockare: Jonatan Hellvig 27, Kasper Benjaminsson 9

Skribent: Göran Persson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info