Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HB: Ny seger mot Kungälv

16 NOV 2014 19:14
Liksom i det föregående mötet tidigare i höstas blev det vinst för RIG Falköping mot Kungälv med 3-1 i set, när lagen den här gången drabbade samman i Mimershallen.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2014 00:11

Även om spelet inte flöt helt friktionsfritt så skapde RIG Falköping ändå fyra bollars ledning i mitten av det första setet, men bra servar av Kungälvs Patrick Edgren eliminerade försprånget. Båda lagen hade svårt att hitta någon bra rytm, men hemmalaget avslutade bäst, återigen till stor del tack vare Patrick Edgrens servar. 25-21 till Kungälv,

Andra set inleddes mycket bättre av RIG och man tog en rejäl ledning. Hela 13-4 var man uppe i, men då började anfallsmissarna bli vanligare från RIG-killarna. Det räckte ändå till setvinst utan att det blev särskilt spännande, 25-20 slutade setet vid efter att Jacob Zachrisson slagit in setbollen.

Även i tredje set var det RIG som höll i taktpinnen. Fortfarande var det lite för ofta som anfallen inte satt i banan, men nu gjordes det också fler egna poäng i anfallet. Sollentunaduon Molin och Zachrisson producerade många poäng från vänsterkanten, framspelade av klubbkamraten Victor Nielsen, som också hann med att göra tre egna anfallspoäng på passaröverlägg under setet. Victor blockade också ner setbollen fram till 25-22.

I det efterföljande setet lyckades hemmalaget sätta bättre press på Falköpings servemottagning och det var en viktig faktor för att de kunde skaffa sig hela sex poängs ledning fram till 12-6. RIG gav inte på något sätt upp, utan var ikapp vid 17-17. Sedan blev det mycket spännande ända fram till slutet, där Falköping var först framme till 24 poäng och den första matchbollen. Då satte Lucas Nordström in ett mäktigt block, som fick bli en mycket snygg avslutning på matchen.

-Trots segern, så duggar misstagen alldeles för tätt i vårt anfallsspel för att vi ska kunna vara helt nöjda, menar tränaren Göran Persson. Vår serve och -mottagning fungerar dock riktigt bra och det lade grunden till dagens seger, menar han.

Kungälv - RIG Falköping 1-3 (25-21, 20-25, 22-25, 23-25)
RIG:s bästa poängplockare: Jakob Molin 21, Jacob Zachrisson 15, Victor Nielsen 12
Tabellen

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info