Hoppa till sidans innehåll

HB: Mycket speltid under en helg.

17 NOV 2015 13:18
Under denna helg har Rig B:s killar haft två riktiga träningsmatcher.
  • Skapad: 17 NOV 2015 13:18

Under denna helg har Rig B:s killar haft två träningsmatcher. Detta gjorde att man kunde gå runt mycket inom laget och testa lite “ovana” positioner för vissa av spelarna. På fredag var det en tripp till Falkenbergs B-lag som gällde och på söndagen besöktes laget av Ymer.

Väl på plats i Falkenberg märktes det att killarna var taggade. Detta gjorde att energin och fokuset låg på en hög nivå, vilket bidrog till en stabil servemottagning. Då blev det möjligt att spela mycket centerspel i side-outerna, som de även tog vara på. Genom setet var det en stabil ledning tills de allra sista bollarna, då killarna blev för avslappnade och Falkenberg tvekade inte att ta den chansen. Setet gick till slut till Rig med siffrorna 22-25.

Det andra setet blir ungefär som en repris på det första. Även detta slutar med setvinst för Rig ställning:  22-25.

I tredje set stod de flesta poängen i början, från båda lag, av servemissar. Efter ett tag stäppade Rig upp sig och serven blev mer stabil igen och sedan de drog ifrån stort. Rig vinner tredje set, 16-25.

Eftersom detta var en träningsmatch, tvekade inte lagen att fortsätta spela i ytterligare två set till. Fjärde set inleds stabilt av killarna, men Falkenberg spelar upp sig rejält och det blir mycket tight i slutet. Till slut vinner Rig: 22-25.

I det sista setet gick allting inte lika bra. Killarna började bli lite trötta och det fanns inte riktigt samma glöd i dem. Trots det håller Rig i ledningen i drygt halva setet. Sedan går Falkenberg om och efter mycket slit lyckas inte Rig hela vägen och förlorar slutligen det sista setet med 25-21.

RIG:s bästa poängplockare: Fredrik Ljung 12 p., Gustav Wessberg 10 p., Hugo Berglund 9 p., Marcus Torstensson och Jesper Ullberg 7 p., Teodor Nilsson och Samuel Alvinge 6 p.

Sedan mötte RIG grabbarna IK Ymer, som är serieledare i div 2 Mellersta, på söndagen, vilket resulterade i en 2-3 förlust i set. Överlag var servemottagningen lite sämre än vanligt, men side-outerna gick ändå relativt bra. Sedan var det stabila pass, vilket gjorde att man ofta kunde komma till anfall. Tyvärr var det ofta för branta anfall och det var därför svårt att döda bollen för laget.

För övrigt var det bra defense, men viljan att ta bollen fanns inte alltid där, vilket gjorde att många lätta bollar fick gå i backen. Dessutom var inte kommunikationen i servemottagning och defense tillräckligt bra heller som den däremot var vid komplementpassen.

Setsiffrorna: 18-25, 25-23, 20-25, 25-19,9-15.

RIG:s bästa poängplockare: Fredrik Ljung 14 p., Filip Nilsson, Marcus Torstensson och Viktor Gustafsson 10 p., Jesper Ullberg och Lucas Nordström 7 p.

Kommande matcher för herr B laget blir en dubbelhelg borta mot Bromma och Uppsala 28-29 november.

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info