Hoppa till sidans innehåll

HB: Inga poäng mot Dalalaget på bortaplan.

25 JAN 2016 13:08
På lördagen var det dags för andra mötet mot topplaget Säter. Efter goda minnen från förra matchen hoppades vi på en repris. Efter en lång resa och en kort promenad så var det dags för match återigen.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2016 13:32

Klockan 08:30 på lördagsmorgonen bar det av mot dalarna med ett taggat gäng i minibussen. Efter förra vinsten mot Säter, med ett bra och stabilt spel var det vårt mål för dagens möte att försöka återskapa ett liknande spel. Första set inleds lite knackigt med ett underläge på 0-6 innan vi lyckas ta vårt första poäng.  Det inledande setet avslutades sedan kort därefter med ynka 11-25 till ett starkt Säter. Vi lyckades inte riktigt komma till spel, med inte så bra servemottag och för passivt anfall.

Andra set inleds lite bättre men fortfarande ett underläge med 3 poäng, vi försöker få igång spelet och spelar bättre stundtals men når ända inte hela vägen fram till det stabila spel vi hade förra matchen. Säter drar sedan ifrån till 8-16 och setet avslutas med 18-25. Säter spelar bra och har ett mycket effektivt anfallsspel. Vi får återigen inte fram mottaget ordentligt och förlorar mycket på våra egna misstag.

I set tre kommer ett lite mer taggat RIG B in på planen och spelet känns mycket mer stabilt och setet håller en jämn nivå. Vi lyckas hålla detta spel relativt bra tills Säter återigen drar ifrån på slutet och avslutar matchen med 18-25 och en 0-3 vinst.

Vi möter ett självsäkert Säter som nyttjar sina anfall på bästa sätt och spelar riktigt bra, och sätter press på oss redan från första bollen. Vi lyckas inte komma till ett ordentligt spel och ger oss själva för lite poängchanser. Vi hade några bra bollar där det faktiskt såg ut att gå mot ljusare tider men tyvärr så var detta inte fallet. Teodor Nilsson blir poängbäst med 8p, och Fredrik Ljung blir matchens lirare.

 

Poängplockare i RIG: Teodor Nilsson 8 p, Oskar von Sydow 6 p, Fredrik Ljung 5 p, Lucas Nordström och Hugo Berglund 4.

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info