Hoppa till sidans innehåll

HB: Inga poäng i Satelliten i årets sista match.

13 DEC 2015 19:46
På lördagsförmiddagen var det dags för herrar B att åka till Sollentuna för höstterminens sista match mot deras B-lag som resulterade i en 3-1 vinst för hemmalaget. I RIG truppen fanns tre vinstsugna Sollentunafostrade som verkade trivas i satelliten.
  • Uppdaterad: 13 DEC 2015 19:56

Klockan 9 var det dags för avfärd mot volleybollstaden Sollentuna för årets sista match för B-lags herrarna som var sugna på en vinst inför juluppehållet. Första set började RIG väldigt starkt med få misstag och bra anfall. Detta resulterade i en första set-vinst med poängen 15-25.  I detta set var laget väldigt aktivt i allt de gjorde och nästan allt fungerade bra.  Bra servemottag av libero Gustav Wessberg  kunde leda till att Oskar Von Sydow kunde variera passen till alla positioner som gav bra utdelning.

Andra set började lite svajigare då laget inte kom till anfall på samma sätt. Sollentuna började starkt och drog iväg med 8-4 tidigt vilket bara fortsatte till 16-7 då RIG-herrarna bestämde sig för att bevisa den publik som kommit för att heja på killarna att dem också kan spela bra volleyboll. Även om det inte resulterade i en andra set-vinst så lyckades herrarna knappa igen till 25-21.

Tredje set inleddes bra av båda lagen som spelade jämnt genom hela setet tills slutbollarna då Sollentuna la i den sista växeln och knöt åt sig setet med siffrorna 26-24. I detta set hade vi bra press på våra servar vilket ledde till lite fler miss än i föregångna set medan Sollentuna hade problem att spela fram bollarna. Även om de inte lyckades med att spela fram bollarna så kunde de ändå döda och vinna setet.

Direkt när 4 set startade så gick Sollentuna in för vinst och spelade snäppet bättre än RIG. Hemmalaget hade ett övertaget genom hela setet med ett antal poäng vilket gjorde så att RIG aldrig uppnådde maximal utdelning. Killarna blev väldigt passiva och hängde upp sig på sina misstag vilket ledde till att Sollentuna kunde knippa åt sig setet och matchen och vinna med 3-1 i set. RIG killarna fick återvända hem till Falköping utan poäng och halkade ner på en 4:de placering i tabellen under Sollentuna som är på samma poäng.

Bästa poängplockare i RIG :Fredrik Ljung 18 poäng, Marcus Torstensson 10 poäng, Lucas Nordström 9 poäng, Kalle Bergström, Viktor Gustafsson och Jesper Ullberg 7 poäng.

Skribent: Aldis Jaundzeikars
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info