Hoppa till sidans innehåll

HB: Bra start på serien

08 OKT 2017 17:57
RIG Falköpings lag i den södra herrettan fick en bra start på seriesäsongen när man besegrade Tuve med 3-1 i hemmapremiären.
  • Skapad: 08 OKT 2017 17:57

Det var lite trögstartat på RIG Falköpings sida när seriepremiären inleddes mot Göteborgslaget Tuve, som tog de tre första poängen. Det var dock inget som höll i särskilt länge, utan RIG kom fort in i matchen och vid hemmaledning 15-12 tog gästerna sin första timeout. Den gav rätt bra utdelning för Tuve to sig både ikapp och förbi och var framme vid setbollar vid 24-22. En säker sideout följdes upp av ett härligt block av Kalle Bergström och därmed var den omedelbara faran över. Två ytterligare poäng gick hemmalagets väg och setet var vunnet.

I andra set var det ett välspelande Tuve som satt i förarsätet under större delen av setet och RIG mäktade inte med att ta sig ikapp. 25-20 till Tuve.

Tredje set blev jämnt och nu följdes lagen åt utan att något av lagen kunde ta kommandot. Från 22-22 var det ändå RIG som var vassare och tre raka poäng gav setvinst.

En bra serveserie av Tiger Tegenrot i det fjärde setets inledning gav ett försprång för hemmalaget och det släppte man aldrig. Göteborgarna gjorde sitt yttersta, men kunde inte hindra gymnasielaget från att ta hem setet, och därmed även matchen, med 25-20.

-Det var en bra premiär med vasst centerspel som den största ljuspunkten, menar tränaren Göran Persson. Vi tappar fokus när vi har några poängs ledning vid flera tillfällen och det är något som kunde ha straffat sig, men i de viktiga poängen var det bra skärpa och därför kunde vi vinna.

RIG Falköping - Tuve 3-1 (26-24, 20-25, 25-22, 25-20)

Skribent: Göran Persson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info