Hoppa till sidans innehåll

HB: Årets första seger kom i rysare

09 FEB 2015 14:20
RIG Falköpings killar i vårettan tog i söndags den första vinsten efter serieomläggningen vid jul och det gjorde man i en oerhört spännande match borta mot Kungälv.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2015 14:39

RIG Falköpings andralag spelar i vårettan efter juluppehållet och har i inledningen fått inkassera två förluster. På söndagseftermiddagen stod serieledande Kungälv på tur, med tidigare RIG-eleverna Patrick Edgren och Albin Andersson som nyckelspelare.

RIG öppnade med effektiv och säker serve och stabilt spel där försvaret fungerade riktigt bra. En tidig ledning med 8-2 förvaltades säkert genom resten av setet fram till setvinst med 25-18, även om det kom några misstag i slutet.

I andra set såg det inte alls lika bra ut med Falköpingsögon sett. Servemottagningen höll inte måttet och anfallsmissarna blev ganska vanliga. Det gjorde att hemmalaget kunde vinna setet med ganska komfortabla 25-18.

Inte heller i tredje set fungerade spelet tillfredsställande, men det såg ändå ganska säkert ut vid 22-18. Då gjorde Kungälv en stark upphämtning, mycket baserat på misstag av gästerna, och kunde vinna med 25-23.

Några väl valda ord i setpausen verkar ha gett mycket god effekt, för i fjärde set fick vi se ett helt annat gymnasielag. Misstagen lyste med sin frånvaro och de bra handlingarna duggade tätt. Sollentunaduon Victor Nielsen och Jakob Molin glänste mest och bidrog starkt till den överlägsna setsegern med 25-8.

I femte set förändrades matchbilden än en gång och Kungälv satte sig i förarsätet och verkade ha kontroll på läget. Tre poängs hemmaledning vid 11-8 var dock inte tillräckligt öven om de jobbade sig fram till två matchbollar vid 14-12. Pontus Nilsson tog då två raka poäng, ett på anfall och ett på block, och det var kvitterat. Ett serveess av Jacob Zachrisson ordnade också till en matchboll för RIG, men den räddade Kungälv. Sedan var det Kungälvs tur att skaffa sig matchboll, och det tre gånger om, men alla gångerna klarade RIG av det. Två av gångerna var det Pontus Nilsson som slog in poäng, helt utan nerver. Sedan satte återigen Victor Nielsen in ett block, sex totalt under matchen, och Jacob Zachrisson stänkte sedan in ett rungande centeranfall på matchbollen och årets första seger var därmed säkrad.

-Periodvis spelar vi riktigt bra för att i andra skeden inte alls lyckas hålla en godkänd nivå, menar tränaren Göran Persson. RIktigt bra vinnarskalle visas dock upp i slutskedet och det är en oerhört viktig egenskap och det är den som ger oss segern idag, summerar han.

Kungälv - RIG Falköping 2-3 (18-25, 25-18, 25-23, 8-25, 18-20)
RIG:a bästa poängplockare: Victor Nielsen 19, Jakob Molin och Pontus Nilsson 18

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info