Hoppa till sidans innehåll

HA: Vingåkers Savostenok glänste mot RIG

17 OKT 2015 20:29
Vingåker besegrade RIG Falköping med 3-0 i hemmapremiären i den "nya" Sporthallen efter att Andzej Savostenok haft stor show.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2015 20:54

Den gamla Vidåkershallen har rustats upp under sommaren och hösten och ett betydligt fräschare utseende mötte publiken i den första matchen i hallen, som nu heter Sporthallen, för säsongen. Vingåkersspelarna verkar gilla den trevligare omgivningen och bäst av alla verkar nyförvärvet Andzej Savostenok trivas i sin nya hemmahall. Åtta poäng gjorde han i första set, som blev jämnt. VIngåker var uppe i ledningen med 14-10, men RIG kämpade vidare och var ikapp vid 17-17 efter ett par sällsynta Vingåkersmissar. Sedan följdes lagen åt till 22-22, innan de tre sista poängen gick hemmalagets väg.

I andra set startade hemmalaget bäst, men ännu en gång kunde RIG Falköping ta sig tillbaka. Historien upprepade sig dock från det föregående setet och Vingåker var starkare i slutbollarna och återigen blev setsiffrorna 25-22.

En bra start av RIG i det tredje setet med två blockpoäng gav tre poängs ledning, men VVK tog snabbt igen det underläget. Återigen följdes lagen åt fram till 16-15, men då visade Andzej Savostenok upp sitt artilleri. Fyra serveess samt en mottagning som gick till en enkel dödande straffspark, det vill säga fem raka poäng i hans serve, och matchen var i praktiken avgjord efter det. 25-17 och tre poäng till hemmalaget.

-Vi klarar inte av att vara bäst när det gäller, det vill säga i slutbollarna i första och andra set, och i det tredje så är det Savostenoks serveserie som avgör, så det är ingen dålig insats vi gör, men det räcker inte hela vägen fram, konstaterar tränaren Göran Persson.

Victor Nielsen fick pris som bästa spelare i RIG och i Vingåker gick priset givetvis till Andzej Savostenok.

VIngåker - RIG Falköping 3-0 (25-22, 25-22, 25-17)
Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info