Hoppa till sidans innehåll

HA: Upp och ner i Halmstad Arena

17 JAN 2016 20:41
Publiken i Halmstad Arena fick se RIG Falköpings bästa och sämsta sidor när det blev förlust med 0-3 mot serieledande Hylte Halmstad. Det var så när att man lyckades vinna andra set, men man blev också utklassade i det tredje.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2016 21:17

Vårterminens första match började inte på bästa sätt för RIG Falköping. Hylte Halmstad tog snabbt greppet och gick fram till 13-6. Falköping hämtade sig lite efter den svaga starten och kom närmare, men bara för att se hemmalaget dra ifrån ännu en gång till en klar setvinst med 25-16.

I andra set kom bortaspelarna igång på ett helt annat sätt. Nu var det jämnt fram till 10-10 och fyra raka RIG-poäng gjorde att man skaffade sig ett litet grepp. Fint block- och försvarsspel vändes ofta till egna poäng. Även om storleken på ledningen varierade lite så höll sig gymnasielaget kvar i täten till 22-19. Via två serveess av Axel Stenkilsson Hoff kunde hallänningarna kvittera, men två raka bortapoäng av 2 x Jacob (Zachrisson och Link) renderade i två setbollar. Tyvärr lyckades man inte avgöra på någon av dem och det gjorde man inte heller på den tredje möjligheten vid 25-24. Istället kunde hemmalaget vända till setseger med 27-25.

Efter tiominuterspausen såg det ut som den missade setvinsten hängde tungt på axlarna hos gymnasiespelarna. Poängen rasade snabbt iväg och ännu en gång fick vi se en onödigt stor setförlust för RIG Falköping. 9-25 blev det till sist och jämnheten i spelet är något som inte verkar ha blivit bättre över jullovet. På torsdag får man en ny möjlighet att jobba på detta då Grand Prix-vinnarna Falkenberg besöker Frejahallen.

-I andra set spelar vi riktigt bra, framför allt i block och försvar, men vi får inte tappa gnistan så till det tredje setet på grand av den tunga setförlusten, konstaterar tränaren Göran Persson.

Lagkaptenen Victor Nielsens omdöme om insatsen var också blandad:

-Kul att vi kan komma upp i en så pass hög nivå efter juluppehållet, men också riktigt tråkigt att vi tappar spelet i det sista setet, säger Victor på hemresan.

Hylte Halmstad - RIG Falköping 3-0 (25-16, 27.25, 25-9)
Statistik

 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info