Hoppa till sidans innehåll

HA: Tuff öppning på vårterminen

16 JAN 2016 17:45
RIG Falköping möter de två topplagen i de inledande omgångarna efter juluppehållet. På söndag bär det av till Halmstad för att möta serieledarna Hylte Halmstad.
  • Uppdaterad: 16 JAN 2016 17:57

Hylte Halmstad lyckades inte vinna Grand Prix, det gjorde istället Falkenberg som väntar hemma i Frejahallen på torsdag, men de leder fortfarande serien och blir givetvis en mycket tuff motståndare för RIG Falköping.

Hylte Halmstad har seriens bredaste trupp, men passaren och spelande tränaren Matthew Young dras med en vadskada och kommer knappast till spel. Fredrik Holgersson står då på passarpositionen och har gjort det riktigt bra. Alexandro Luna på högerkanten har ett tungt artilleri och det har även de tre spelarna som alternerar på vänsterplatserna, Viktor Lindberg, Johan Mårtensson och Dalton Ammerman. Även i mitten finns tre fullgoda alternativ. Jens Ahremark, Benjamin Engström och Philip Pettersson håller alla en hög nivå och oavsett vem av dem som spelar så blir block och anfall riktigt bra. Om Axel Stenkilsson Hoff placeras som passare eller libero återstår att se, men Johan Skoogh lär stå med en olikfärgad tröja.

Även om RIG inte spelat match sedan 18 december, så har många av spelarna varit i hetluften i ungdomens Grand Prix, som avgjordes i Uppsala förra veckan, så matchovanan lär inte vara alltför stor. Att RIG är vassa när de är som bäst, det har vi sett många prov på under säsongen. Nu gäller dock att slipa bort de djupa svackor man har haft en tendens att hamna i, vi får se om man kan lyckas med det redan på söndag

Söndag 17 januari kl. 17.00, Halmstad Arena
Hylte Halmstad - RIG Falköping

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info