Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Tuff november inleds med match mot Örkelljunga

30 OKT 2015 18:46
Efter en ganska lugn inledning höjs nu tempot i elitserien vilket för RIG Falköpings del innebär tio matcher innan jul varav sex matcher spelas i november. Den första kampen i den raden står mot Örkelljunga, som kommer på besök till Frejahallen på söndag eftermiddag.
  • Skapad: 30 OKT 2015 18:46

RIG Falköping öppnade elitseriesäsongen på bästa sätt med seger mot Habo, men efter det har det blivit förlust mot såväl Hylte Halmstad som Vingåker. Nu har det varit höstlov under den gångna veckan, så förhoppningsvis får vi se några riktigt pigga volleybollgymnasister kliva ut på banan.

Örkelljunga inkasserade en förlust i sin första match då Falkenberg vann i tre raka set, men sedan besegrade man de regerande svenska mästarna Linköping med samma siffror. En förlust mot favorittippade Hylte Halmstad och seger i torsdags mot Habo har facit varit för skåningarna i de övriga matcherna.

Gästerna har bytt ut några av startspelarna från förra säsongen och andra finns kvar. Filip Mulder står för passandet även dena säsongen, nu kompletterad med fd RIG-studenten Ludvig von Sydow. Peter Lundgren och Tomas Vilimas står fortfarande för mycket av poängproducerandet från kanterna, men tillskottet Zachary Penolio har vässat anfallsspelet betydligt. På centersidan hittar vi ännu Sebastian West Helgesson, som har fått en ny centerkollega i duktige Andre Brown. Två före detta RIG-grabbar är det som spelar i en tröja med en annan färg, dvs. på liberoplatsen. Pontus Nilsson och Johan Svensson är det som återfinns där och ska se till att servemottagning och försvar fungerar.

Länge hade Örkelljunga svårt att lyckas besegra RIG i Falköping, men de senaste matcherna har de kunnat avgå med segern. Nu får vi se om årets gymnasiekull kan se till att Frejahallen blir en jobbig upplevelse för skåningarna ännu en gång.

Söndag 1 november kl. 17.00, Frejahallen
RIG Falköping - Örkelljunga

 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info