Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Tre sköna poäng

07 FEB 2015 20:35
RIG:s elitkillar kan gå på höstlov med huvudet högt och gott humör efter segern mot Vingåker med 3-1 hemma i Frejahallen på lördagskvällen.
  • Uppdaterad: 07 FEB 2015 20:59

Mötet med Vingåker var oerhört viktigt i slutspelsstreckstriden. Vingåker hade vid seger chansen att dra ifrån, medan RIG var i stort behov av en vinst för att ta sig över slutspelsstrecket igen. Det märktes också ganska tydligt på lagen när matchen drog igång att det var mycket på spel. Spelkvaliteten var kanske inte den allra bästa, men intensiteten var hög. Gästerna var snabbast ur startblocken och kantanfallarna Mroz, Bradbury och Power lyckades riktigt bra och Andreas Brink var på hugget mot sina juniorlandslagskompisar. 16-10 med bortalagets siffror först tydde på en ganska snabb setvinst, men hemmaspelarna hade inte gett upp hoppet, Bra servande i tre uppställningar av Victor Nielsen, Jacob Link och Peter Blomgren lade grunden för en vändning och i slutskedet var Viktor Lindberg, med hemmaklubben på andra sidan nätet, glödhet i anfallet. Setbollen till 25-21 slogs sedan in av Peter Blomgren.

I andra set öppnade RIG klart bättre, framför allt blockspelet var nu mer strukturerat. Fem poängs ledning vid 10-5 bibehölls sedan ganska stabilt genom resten av setet och skillnaden mellan lagen var aldrig mindre än tre bollar. 25-21 blev återigen setsiffrorna.

Tredje set blev sedan oerhört dramatiskt. Nu följdes lagen åt på ett helt annat sätt än tidigare i matchen. Anfallsmissarna duggade ganska tätt, men det gjorde också de fina bollarna. RIG var först framme vid en chans att avgöra, men ett starkt block av Jordan Power räddade sörmlänningarna. Sedan turades lagen om att ha matchbollar ända fram tills dess att ett missat RIG-anfall avslutade setet och dramatiken till 29-31.

Det var dock ingen sordin på stämningen hos hemmaspelarna inför det fjärde setet, utan de knöt händerna och spelade upp sig ordentligt. En tidig ledning förvaltades på bästa sätt och den här gången blev det aldrig spännande. Viktor Lindberg fick äran att avgöra mot sin hemmaklubb med ett tungt anfall och tre poäng sitter fint i RIG-kistan.

-Oerhört starkt att mentalt lyckas vända efter den tunga förlusten av tredje set, men det har grabbarna visat vid flera tillfällen under säsongen att de är kapabla till, säger tränaren Göran Persson. Nu väntar tre matcher mot topplag där vi kan spela utan någon som helst press och det ska bli kul att se vad det kan innebära, men först får killarna åka hem på lov några dagar och ladda batterierna, avslutar han.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info