Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Tierp vill ha revansch

05 MAR 2015 14:10
Säsongens hittills största skalp tog RIG Falköping i Aspenhallen i Tierp före jul. Nu är det upplänningarnas tur att resa till Falköping och de vill säkerligen inte åka på sin andra förlust mot gymnasielaget.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2015 12:37

Att besegra Tierp på bortaplan är ingen lätt uppgift, det är väl känt i hela volleybollsverige, RIG Falköping lyckades dock göra det i höstas och nu drabbar lagen samman igen, den här gången i Frejahallen.

Tierp har blivit avhängda från en placering bland de fyra topplagen och matchen är resultatmässigt kanske inte den allra viktigaste för dem. Att hålla Sollentuna bakom sig och sluta femma är det man tampas om, men att hitta formen till slutspelet är gievtvis något man jobbar på och revanschsuget efter den senaste förlusten mot RIG är säkert stor. 

Kyle Gramit är den som får klart mest pass i Tierp och ser ut att bli seriens poängkung den här säsongen. Även på passarpositionen är det utländskt då Connor Olbright är lagets dirigent. Rutinerade Andreas Wahlström bidrar till lagets framgångar på många sätt. I serve, mottagning och anfall håller han fortfarande hög klass och hjälper dessutom resten av spelarna i laget mentalt i både med- och motgång. Flera av killarna som tog studenten från volleybollgymnasiet i somras hamnade i Tierp. Patrik Ödvall har varit skadad på slutet, men förhoppningsvis får vi se honom på banan i hans hemstad. Annars blir det troligen Wille Lind som vikarierar på centerplatsen. Martin Drejare har fått mycket speltid som libero. Johan Svensson står tyvärr på skadelistan och är inte aktuell för spel just nu. Ett extra välkommen till Frejahallen riktar vi till våra före detta elever!

I Falköping är det en plats i slutspelet som ligger högst bland målsättningarna just nu och det vore riktigt skönt för laget med en seger mot Tierp och förhoppningsvis en säkrad plats bland de åtta topplagen. Det var ack så nära att det blev poäng mot Hylte Halmstad förra helgen efter en till stora delar mycket väl genomförd match och man har spelat bra under den täta matchmånaden februari. Nu gäller det att mars fortsätter på samma sätt och det tar sin början i den här matchen!

Lördag 7 mars kl. 15.30, Frejahallen
RIG Falköping - Tierp

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info