Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Svängigt värre i första hemmamatchen

10 OKT 2015 19:56
I första set fick RIG Falköping sig en ordentlig lektion av favorittippade Hylte Halmstad, men gymnasiespelarna lyfte sig sedan ordentligt och det räckte så långt som till en setvinst innan matchen var över.
  • Uppdaterad: 10 OKT 2015 20:33

Hylte Halmstad har fått de flestas röster när det tippas om vilka som kommer vinna SM-guldet i vår och i första set visade de verkligen upp sina kvaliteter. Samtidigt kärvade det betänkligt i RIG Falköpings maskineri. Det var inte mycket som stämde och servemottagningen hade det riktigt jobbigt med att kunna behärska hallänningarnas tuffa servar. Poängen rann iväg i rask takt och överlägsna 25-7 slutade setet vid.

Förra säsongen var RIG Falköping bra på att komma tllbaka efter en svacka och det här årets upplaga verkar inte sämre. Nu var det ett helt annat lag vi fick se och samtigt fungerade inte allt lika bra för gästerna heller. Plötsligt var det RIG som hade kommandot och såg ut att gå mot setseger. En sista uppryckning av bortalaget gjorde att de var ikapp vid 23-23, men RIG visade styrka och tog hem setet med 25-23.

Det fina spelet fortsatte för hemmalaget, men Hylte Halmstad höjde sig ett snäpp och hade försprånget genom större delen av det tredje setet. RIG låg ändå bra med och känslan fanns att de skulle kunna ta sig ikapp, men det gick inte att hindra att gästerna tog hem setet med 25-20.

I fjärde set inledde RIG bra, men sedan orkade man inte stå emot hallänningarnas tunga artilleri. Det rann iväg ganska snabbt och matchen avslutades vid 25-13, så RIG Falköping får klara sig utan poäng denna helgen,

-I första set fick vi se hur det kan gå när vi inte spelar bra, men sedan fick vi också se hur bra det här gänget kan prestera när det stämmer, berättar tränaren Göran Persson. Det är verkligen ett bra lag vi möter och kul att vi stundtals lyckas bjuda upp till dans, säger han.

RIG Falköping - Hylte Halmstad 1-3 (7-25, 25-23, 20-25, 13-25)
Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info