Hoppa till sidans innehåll

HA: Spännande värre i välfylld Frejahall

22 NOV 2015 00:57
RIG Falköpings elitkillar tog säsongens andra seger i en rafflande femsetare mot Södertelge och därmed håller sig RIG kvar över slutspelsstrecket.
  • Skapad: 22 NOV 2015 00:57

Det var en viktig streckmatch med två lag som verkligen var i behov av poäng som drog igång inför välfyllda läktare, föräldramötesdagen till ära. Lagen följdes åt fram till halva första setet, då RIG tog en fyrapoängsledning i Peter Blomgrens serve. Hemmalaget behöll ledningen fram tills kvitteringen vid 21-21. TIll sist var det Södertelge som var något starkare och kunde vinna med 26-24 efter att Anton Kjernholm blockat in setbollen.

Även andra set var jämnt i inledningen, men även här skaffade sig RIG fyra bollars försprång. Den här gången släppte man dock inte grepet utan rann ifrån till setseger med 25-17.

I det efterföljande setet drog gymnasielaget snabbt ivåg till 10-4, men Södertelge hittade nya krafter och vid 13 lika var det kvitterat. Falköpingsspelarna tappade dock inte modet av detta, utan gjorde en ny nivåhöjning och vann setet med 25-18.

Ånyo var det jämnt i inledningen av ett set, men den här gången var det Södertälje som först hittade en högre växel och skaffade sig ett grepp. RIG kontrade dock och skaffade sig egen ledning med 18-15. Vis av tidigare set så visste alla att det på långa vägar var avgjort, och inte helt oväntat så kom gästerna tillbaka än en gång. 23-20 tog de sig upp till, men RIG vann tre raka bollar, på bland annat fina block av Peter Blomgren samt Jacob Link. Duktige centern Luke Sim ordnade dock fram en setboll och än en gång var det Anton Kjernholm som avgjorde setbollen.

Därmed var det dags för ett rafflande femte set och även här blev det svängigt värre. 3-6 till bortalaget blev till 6-8 vid sidbytet. RIG tog tre raka till 9-8 och sedan var det Södertelges tur att vinna tre bollar i rad. En RIG-timeout gav bra resultat då det efter den följde fyra raka hemmapoäng. 13-11 blev sedan 13-13, när en servemiss gav matchboll till RIG. Hampus Randén räddade den, men en ny servemiss gav en ny möjlighet för hemmaspelarna att stänga matchen. Den här gången agerade Ashur Ibrahom räddande ängel med ett snyggt singelblock. En tredje rak servemiss av gästerna gav dock en ny chans för hemmalaget och nu blev det tredje gången gillt. Ett bra bromsblock av Jacob Zachrisson gjorde att Jakob Molin fick chansen att avgöra och den tog han. Ett vackert anfall som Telgeblocket inte kunde hålla i spel och segern till RIG Falköping.

-Publiken bjöds verkligen på underhållning i en svängig match där killarna visar vinnarskalle i slutskedet, summerar tränaren Göran Persson.

Jacob Link var poängbäst med 26 poäng, men idag var Jakob Molin inte långt efter med 23 pinnar och schyssta 57% dödade anfall.

Redan på tisdag är det dags för ny, viktig match för RIG:arna då man tar emot tabelljumbon Habo hemma i Frejahallen.

RIG Falköping - Södertelge 3-2 (24-26, 25-17, 25-18, 23-25, 17-15)
Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info