Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Södertelge vann streckmötet

25 JAN 2015 19:56
Det blev förlust för RIG Falköping på bortaplan mot Södertelge, där hemmalaget vände en första setförlust till seger med 3-1.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2015 20:12

RIG Falköping fick ingen bra start på den viktiga matchen i Telgehallen. Södertelge tog omedelbart ledningen och utökade den till fem poäng vid 10-5. Ledningen bibehölls ett tag, men efter 15-10 så kom RIG igång bättre och knaprade in på underläget. Vid 17-17 var det utjämnat och gymnasielaget fortsatte att ånga på till fram till setbollar vid 24-21. Södertelge räddade de två första, men sedan avgjorde Pontus Nilsson till 25-23.

Nu hoppades Falköpingsfansen att det skulle lossna på riktigt för gymnasieeleverna, men istället var det hemmalaget som höjde sig. Inledningsvis låg RIG hack i häl, men differensen ökade ju längre setet led. Till sist blev skillnaden nio poäng, alltså 25-16 till Södertelge.

I tredje set startade RIG bättre, men det höll inte särskilt länge. Rytmen i anfallsspelet infann sig aldrig och man fick kämpa och slita för varje vunnen poäng. Södertelge lyckades mycket bra med sitt blockeringsspel och vände ordentligt på steken till en enkel setvinst med 25-13.

Falköpingsspelarna har varit duktiga på att vända mindre lyckade set till riktigt bra prestationer, men den här gången kom inte någon sådan vändning. Södertelge fortsatte att trumma på i samma tempo och RIG fann ingen harmoni. I slutbollarna kom RIG igång något, men då var det för stort underläge för att man skulle kunna komma ifatt. 25-19 till Södertelge och i och med detta och att Vingåker tog en poäng av Hylte Halmstad är det nu riktigt jämnt i streckstriden. RIG, Vingåker och Södertelge har alla 11 poäng, men RIG har en seger mer och ligger därmed på sjunde plats.

Oerhört spännande inför fortsättningen alltså! Nu blir det uppehåll i elitserien i en helg pga kval till junior-SM och finalspel i NEVZA Club Championship. Torsdag 5/2 är det dags igen och då kommer Hylte Halmstad på besök till Frejahallen.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info