Hoppa till sidans innehåll

HA: Ska RIG ta första poängen?

03 NOV 2014 15:19
På onsdag kommer Örkelljunga till Frejahallen för att försöka betvinga RIG Falköping. Örkelljunga har minusstatistik i Frejahallen, men har lyckats ta hem de två senaste matcherna i Falköping. Frågan är om RIG nu ska kunna återuppta vinnartrenden.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2014 19:33

Örkelljunga hade förtvivlat svårt att vinna på bortaplan i Falköping under gymnasielagets inledande elitseriesäsonger, men i januari 2013 lyckades ÖVK ta den första segern. Även förra året blev det skånsk seger och man är stora favoriter den här gången också.

RIG lyckades ta den första setvinsten mot Habo förra helgen, men spelet har pendlat rejält från set till set och stabiliteten är något man måste hitta för att det ska kunna bli seger. Förhoppningsvis kan Viktor Lindberg vara med för fullt nu och bidra till detta. Efter sin axeloperation i våras är han nu på väg mot full återgång, men drog på sig ryggbesvär i början av oktober. Dessa ska förhoppningsvis nu inte hindra honom från spel.

Örkelljunga har öppnat starkt med 3-0-segrar mot Habo och Södertelge. Tränaren Jonas Svantesson, för övrigt själv på spelarlistan i år, har två bra passaralternativ i bulgaren Alexander Petkov och Filip Mulder. Tomas Vilimas gör ytterligare en säsong i Sverige och är lagets stora poängplockare. I år har han stor hjälp med den uppgiften av hemvändande Peter Lundgren, som ju har Falköpings VK och Floby VK som tidigare klubbadresser, skaraborgare som han är. Tidigare RIG-eleverna Lennie Hansson och Sebastian West Helgesson har också viktiga roller i laget. Reptilsnabbe Jakob Wijk Tegenrot har anslutit till klubben, men har ännu inte synts till på banan på grund av sina knäproblem, men vi hoppas verkligen få se honom in action snart.

Onsdag 5/11 kl. 19.00, Frejahallen
RIG Falköping - Örkelljunga

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info