Hoppa till sidans innehåll

HA: Skåne nästa

02 DEC 2015 12:18
På torsdag eftermiddag beger sig RIG Falköpings elitkillar söderut för att försöka betvinga Örkelljunga. Om man skulle lyckas med detta så vore det en historisk bedrift, RIG har nämligen aldrig kommit längre än en setvinst i den notoriskt svårspelade "Skolådan".
  • Uppdaterad: 03 DEC 2015 15:34

Takhöjden, eller snarare bristen på densamma, är framför allt det som gör det svårspelat i Örkelljungas idrottshall. Med ca sju meters frihöjd gäller det att ha tungan rätt i mun för att man ska kunna hålla servemottagningar och försvarsräddningar i spel och det är stor skillnad mot i tex. RIG:s hemmahall Frejahallen där det är betydligt högre i tak. Nästa säsong är det premiär för Örkelljungas nybyggda sporthall, så det blir inte så många fler chanser för gymnasielaget att ta den första segern i den traditionsrika hallen.

Örkelljunga har en stark trupp att ställa på banan i år med Tomas VIlimas och Peter Lundgren som bästa poänggörare. Högtflygande Zachary Penolio är också svårstoppad och med centrarna Sebastian West Helgesson och Andre Brown så har passaren Filip Mulder många bra alternativ att välja bland i anfallsspelet. På liberoplatsen har tränaren Jonas Svantesson också flera alternativ med RIG-bakgrund att ta till. Pontus Nilsson dras med en handskada och är nog inte spelklar än, men Jakob Wijk Tegenrot är på väg tillbaka efter sin knäoperation och håller sig nu på backen som libero. Johan Svensson sliter stenhårt i försvarsspelet och är den tredje ex-RIGaren som spelar libero i Örkelljunga. Det är inte heller omöjligt att vi får se en hel del av vårens RIG-student Ludvig von Sydow på passarplatsen under matchen.

I RIG Falköping är det givetvis revanschsuget efter förra veckans förlust mot Habo och pressen ligger nu helt på motståndarna och det är bara att spela ut och se hur långt det kan räcka. Toppnivån har varit hög under säsongen, men laget har också hamnat i djupa dalar då poängen rasat iväg till motståndarna i rask takt. Det är också något som man så klart vill försöka undvika och det återstår att se om de unga spelarna kan hålla de mentala bitarna i schack i torsdagens match. Senast lagen möttes var i Falköping i  början av november. Skåningarna vann då i tre raka set, men RIG var riktigt bra med i två av dem, utan att nå ända fram. Förhoppningsvis blir det större framgångar den här gången.

Torsdag 3/12 kl. 19.00, Örkelljunga Idrottshall
Örkelljunga - RIG Falköping

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info